Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 4 kadroda personel alımı yapacak!

Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına göre toplamda 4 kadroda alımların yapılacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 4 kadroda personel alımı yapacak!

20 Kasım tarihinde yayımlanan personel alım ilanlarına göre Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından toplamda 4 kadroda personel alımı yapılacağı öğrenildi. Konu hakkında Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 nci
maddesine göre, aşağıdaki tabloda belirtilen pozisyonlardan; kameraman pozisyonu için mesleki uygulamalı sınav, programcı pozisyonu için sözlü sınav, büro personeli ve diğer teknik hizmet personeli (grafiker) için de yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın doğrudan KPSS puan üstünlüğüne göre sözleşmeli personel alımı yapılacaktır." şeklinde duyuruya yer verildi.

4 KADRODA PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Alınacak olan kişiler için kadrolara göre başvuru detayları şu şekilde verildi;

screenshot-28.png

BAŞVUR ŞARTLARI NEDİR?

İlana başvuru yapmak isteyen kişilerin sağlaması gereken genel ve özel şartlar şu şekilde verildi;

A) Genel Şartlar:
1) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlara sahip olmak.
2) 18 yaşını tamamlamış olmak.
3) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olanlar).
4) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.
5) Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.
6) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde belirtilen istisnalar hariç olmak üzere hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

B) Özel Şartlar:

screenshot-29.png

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kadrolara uygun bir şekilde ilanlara başvuru yapmak isteyen kişilerin 20 Kasım 2023 Pazartesi günü yani bugün ile 24 Kasım 2023 Cuma gününe kadar e-Devlet üzerinden Sağlık Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden işlemlerin tamamlanması gerekmektedir.

SONRAKİ HABER