ANASAYFA Gündem Sanatçı Tanıtma Kartı için başvurular alınmaya devam ediyor!

Sanatçı Tanıtma Kartı için başvurular alınmaya devam ediyor!

Türkiye’deki geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek amacı taşıyan uygulama kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Sanatçı Tanıtma Kartı" için elektronik ortamdan başvuru yapılabileceğini bildirdi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Sanatçı Tanıtma Kartı için başvurular alınmaya devam ediyor!

Sanatçı Tanıtma Kartı için başvurular alınmaya devam ediyor! - Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Sanatçı Tanıtma Kartı" için çeşitli kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Bakanlık elektronik ortamdan başvuru yapılabileceğini bildirirken bir de açıklamaya yer verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce her yıl oluşturulan uzman kurullarda değerlendirilerek geleneksel el sanatları ustalarına verilen Sanatçı Tanıtma Kartı müracaatları elektronik ortamda alınmaya başlandı.

sanatci-tanitma-karti-icin-basvurular-alinmaya-devam-ediyor.png

Kültürel mirasın korunması ve genç kuşaklar tarafından daha iyi algılanması için çalışmalar yürüten Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu sanatçıları "Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi"ne kaydederek toplumsal hafıza alanında hizmet veriyor.

10 EYLÜL TARİHİNE KADAR BAŞVURULAR ALINACAK

10 Temmuz ile 10 Eylül 2023 tarihlerini kapsayan süreç için yılın ikinci dönem değerlendirmeleri devam ederken başvurular, e-Devlet kapsısı üzerinden alınacak. Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, uygulamanın sanatçıları için kolaylık sağlayacağını bildirdi.

5 BİN 975 MİRAS TAŞIYICISINA KART VERİLDİ

Sanatçı Tanıtma Kartı uygulamasının temel amacı, Türkiye’deki geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimini ve görünürlüğünü artırarak geniş kitleye ulaşmasını sağlamak olarak açıklandı. Bugüne kadar 5 bin 975 miras taşıyıcısı Sanatçı Tanıtma Kartı sahibi oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB'den radikal karar! Değiştirilebilir bataryalar geliyor!

AB'den radikal karar! Değiştirilebilir bataryalar geliyor!