Yurt dışında görmeye alışkın olduğumuz silahlı okul saldırılarından biri de Şanlıurfa'da düzenlendi. Siverek'te bulunan bir okulda düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı.
SON DAKİKA SİVEREK HABERLERİ: HANGİ LİSEYE SALDIRI DÜZENLENDİ?
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir lisede silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, olay, Siverek ilçesine bağlı Hasan Çelebi Mahallesi'nde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 18-20 yaşlarında olduğu öne sürülen bir kişi, elindeki uzun namlulu silahla okul bahçesi ve içerisinde rastgele ateş açtı. Olayda 13 öğrenci yaralandı. Saldırganın daha sonra aynı silahla intihar ettiği öne sürüldü. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve jandarma özel harekat ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçlerince okulda bulunan öğrencilerin büyük bölümünün tahliye edildiği öğrenildi. Yaralı öğrenciler, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından hastanelere sevk edildi.
LİSEYE SİLAHLI SALDIRI DÜZENLEYEN KİM, ÖĞRENCİ Mİ?
Görgü tanıklarından Gökhan Başaranoğlu, "17-18 yaşlarında bir çocuktu. Dış kapıdan içeri girer, girmez elindeki uzun namlulu silahla ateş açmaya başladı. Önce sağa sola, ardından da okula ateş açtı. Daha sonra koşarak okul içerisine girdi. İçerde direkt önüne gelene sıktı. Daha sonra öğrenciler bağırdı, herkes bir yere kaçtı" dedi.
Gelen yeni bilgilere göre yaralı sayısı artarken bir kişinin durumunun ağır olduğu iddia edildi. Olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı.