Sarıyer'deki kilise saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yönelik düzenlenen silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kar maskeli saldırganların kiliseye giriş anları an be an güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne, yabancı uyruklu oldukları tespit edilen iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

28 Ocak'ta, kilisede yapılan pazar ayini sırasında, ayine katılan vatandaşlara kar maskesiyle kiliseye giren iki kişi tarafından silahlı saldırı eylemi gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda Tuncer Cihan isimli vatandaş hayatını kaybetti.

Bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, Santa Maria Kilisesi saldırganlarının yakalandığı duyuruldu. Kiliseye saldıranlardan birinin Tacikistanlı, diğerinin ise Rusyalı olduğu belirtilirken, Bakan Yerlikaya saldırıda DEAŞ şüphesi olduğunu kaydetmişti.

GÜVENLİK KAMERALARI AN BE AN KAYDETTİ!

Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıyı gerçekleştirmek için gelen kar maskeli şahısların kiliseye giriş anları güvenlik kameralarıyla an be an kaydedildi.

Kamera kayıtlarına göre kar maskeli ve gözlüklü iki kişi kiliseden içeriye giriyor ve önce güvenlik kamerasına bakıyor. Ardından kapı aralığından ayindeki vatandaşları izleyen şahıslar, daha sonra ise etrafta kimsenin olmadığı bir anda yanlarında bulunan silahlarla ateş etmeye başlıyor.

Saldırı ardından saldırganlar, ceplerine silahlarını koyarak hızla kiliseden uzaklaşmaya başlıyor. Saldırganların o anları ise an be an güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alınıyor.

Haberankara.com