ANASAYFA Gündem Sınır ötesindeki askerlerimizden yeni haber geldi! 5 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

Sınır ötesindeki askerlerimizden yeni haber geldi! 5 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı savunulması görevini sınır ötesinde de sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri gerçekleşen son gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Gelen haber Irak'ta gerçekleşen operasyonlar ile ilgili oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Sınır ötesindeki askerlerimizden yeni haber geldi! 5 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada yaz döneminde “Irak sınırımızı güven altına alacak çemberi tamamlayarak terörü sorun olmaktan çıkartacağız” ifadelerini kullanmış, vatandaşların gözleri ise  bu sözlerin ardından sınır hatlarından gelecek haberlere çevrilmişti.

IRAK'TAKİ OPERASYONLAR HAKKINDA VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Yaz aylarına yaklaşıldığı şu günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından Irak'ta gerçekleştirilen 2 farklı operasyon gerçekleştirildiği ve bu operasyonlarda 5 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Konu ile ilgili yapılan açıklamada “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki 3 ve Hakurk bölgesindeki 2 teröristi etkisiz hale getirdi” ifadeleri kullanıldı.

"TÜRK KOMANDOSU" POZU

Yapılan paylaşımın ardından Türk askerinin sinematik bir pozunu paylaşan Milli Savunma Bakanlığı söz konusu paylaşımına “Gittikleri her yeri aydınlatan Türk Komandosu” notunu düştü. Sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlar ile ülkede huzur ve güvenliğin devamlılığını sürdürmeyi amaçlayan Mehmetçik'in fotoğrafı yüzlerce kişi tarafından beğenildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından yola çıkılarak ilerleyen haftalarda daha büyük gelişmeler yaşanması bekleniyor. Yaz aylarında özellikle Irak sınırı için geniş çaplı operasyonlar düzenlenmesi ve sınır hattının güvenliğinin kesin olarak sağlanması tahmin ediliyor. Gelişmeler devlet kaynakları tarafından kamuoyu ile düzenli olarak paylaşılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği'nde son 3 maçın gol yükünü orta sahalar çekti

Gençlerbirliği'nde son 3 maçın gol yükünü orta sahalar çekti