Sokakta bulduğu kuşun sahibini arıyor!

Eskişehir'de bir öğrenci sokakta bulduğu muhabbet kuşunun sahibini bulmak için arkadaşlarıyla harçlıklarını birleştirdi ve ilanlar bastırdı.

Sokakta bulduğu kuşun sahibini arıyor!

Eskişehir'de okula giderken yerde kuş gören bir öğrenci, kuşun sahibini aramak için çalışmalara başladı. Kuşa bir aydır bakan öğrenci, sahibinin bulunması için elinden geleni yapıyor.

Eskişehir'de bir üniversite öğrencisi okula giderken bulduğu ve bakmaya başladığı muhabbet kuşunun sahibini bulmak için ilan bastırıp sokaklara yapıştırıyor. Anadolu Üniversitesi Grafik Bölümü 1.sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Aslı Demir, geçtiğimiz günlerde okula giderken bir kuşun yerde yatığını gördü. Kuşun sahibinin olup olmadığını araştıran genç kız, kimseden geri dönüş alamadı. Daha sonra da harçlıkları ile kuşa kafes ve yem aldı. Muhabbet kuşunun eğitimli olduğunu anlayan Demir ve arkadaşları, yine harçlıklarını birleştirerek kuşun sahibini bulmak için ilan bastırdı.

Sokakta bulduğu kuşun sahibini arıyor!

SOKAKLARA POSTERLER ASTILAR

Yaklaşık 1 aydır kuşa bakan Aslı Demir hem sevimli hayvana bağlanırken, hem de sahibinin kuşuna kavuşmasını istiyor. Demir, muhabbet kuşunu bulduğu an ve alışma süreci hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sabah derse gidiyorduk, tesadüfen hiç kullanmadığımız bir yolu kullanıyorduk ve bir anda önümüze düştü böyle. Zaten rengi çok açıktı ve direkt gördük o yüzden. Hemen ben yakaladım ve hani etrafa bakındık, belki arayan biri vardır diye. Hatta birkaç kişiye sorduk, kimse cevap vermedi yani sahibi değildi. Ben gittim kafes aldım ve bakmaya karar verdim. İlgilendim o gün, biraz baktım yani yem falan verdim. Sonra arkadaşlarla karar verdik hani poster yapalım hani sahibini bulalım diye. Üzüldük çünkü sahibine. Bulduğumuz bölgeye ve biraz da dışına yerleştirmeye çalıştık. Arkadaşlarımızla harçlıklarımızı birleştirip poster de yapmaya karar verdik. 30'ar tane ve sokaklara astık."

"GERİ DÖNÜŞ ÇOK OLDU"

Geri dönüşün çok olduğunu söyleyen Aslı Demir, "Geri dönüş çok oldu yani gerçekten kuşların aynısı vardı sonunda ama çoğu ya erkekti, ya başka renkleri vardı farklı yerlerde. Bir adam aradı hatta ‘sahibi çıkmazsa ben sahiplenmek istiyorum' demişti. Gerçekten fotoğraf atıyorlar, çok benziyor gerçekten kuşlarına ama kayıp olma zamanları tutmuyor maalesef. Bazıları bir yıl önce kaybedilmiş oluyor, bazıları geçen hafta kaybetmiş oluyor" dedi.

Muhabbet kuşunun bir aydır kendisinde olduğunu söyleyen genç kız, kuş ile aralarında bir bağ kurduklarını ve kuşu vermek istemediğini ifade etti. Kuşun sahibi bulunursa üzülmeyeceğini, sahibi için sevineceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER