ANASAYFA Gündem Son dakika açıklandı o il tamamen kapatıldı! Bundan böyle oturum izni verilmeyecek

Son dakika açıklandı o il tamamen kapatıldı! Bundan böyle oturum izni verilmeyecek

Ülkemizde emniyet güçleri güvenlik ve huzuru sağlamaya yönelik pek çok çakışma yürütüyor. Emniyet güçlerinin çalışmaları kapsamında alınan bir son dakika kararı duyuruldu ve bir ilde oturum izinleri ile ilgili olarak çarpıcı bir açıklamaya yer verildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Son dakika açıklandı o il tamamen kapatıldı! Bundan böyle oturum izni verilmeyecek

Son dakika açıklandı o il tamamen kapatıldı! Bundan böyle oturum izni verilmeyecek - Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 verilerine göre Türkiye’de 5 milyon 400 bin yabancı uyruklu şahıs yaşıyor. 1 milyon 294 bin yabancıyla başı çeken İstanbul’da her geçen gün artan göç dalgası ve sorunlarına yönelik çözüm çalışmaları sürerken, alınan yeni kararla artık zorunlu haller dışında yabancı uyruklu şahıslara, “oturum” izni durduruldu.

İSTANBUL'DA YABANCILARA OTURUM İZNİ VERİLMEYECEK

Ekim 2022 tarihinde alınan kararla İstanbul'un 10 ilçesinde yabancılara oturum izni verilmesinin durdurulması uygulamasının kentim tüm ilçelerine yayıldığı öğrenildi. Milliyet'in haberine göre alınan yeni kararla zorunlu haller dışında yabancılara oturum izni durduruldu.

son-dakika-aciklandi-o-il-tamamen-kapatildi-bundan-boyle-oturum-izni-verilmeyecek.jpg

İstanbul’da gayrimenkul edinimiyle vatandaşlık hakkı kazanan yabancıların haricinde İl Göç İdaresi’nin bir yıl önceki rakamlarına göre şehirde 1 milyon 294 bin 124 yabancı uyruklu yaşıyor.

EV KİRALAYANLARA CEZA VERİLECEK

İstanbul’da kaçak ve yasa dışı şekilde ev kiraya verenlerle, kaçak göçmen barındıran otel ve müesseselere yönelik para ve mühürleme cezasının yanı sıra hapis cezaları da başladı. Bu yıl başından itibaren yapılan çalışmalarda kontratsız ve yasa dışı şekilde 15 günün altında günübirlik ve haftalık olarak kaçak göçmenlere ev kiraya veren ve barındıran şahıslara yönelik yapılan 29 ayrı operasyonda gözaltına alınan 51 şahıstan her bir şahsa 26 bin 750 lira para cezası uygulandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO dönüşü yaptığı açıklamada, "Yapılan çalışmalarla kısa zamanda düzensiz göçmenler konusunda gözle görünür değişiklikleri vatandaşımız hissedecek" demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi sel bölgesinde ilaçlama çalışmasına devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi sel bölgesinde ilaçlama çalışmasına devam ediyor!