Sosyal medyada nefret içerikli paylaşımlar yapan 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı!

Ülkede sığınmacılara ve kaçak göçmenlere karşı nefret içerikli paylaşımlar yapan 27 sosyal medya hesabı yöneticisi, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sosyal medyada nefret içerikli paylaşımlar yapan 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı!

Ülkede sığınmacılara ve kaçak göçmenlere karşı nefret içerikli paylaşımlar yapan 27 sosyal medya hesabı yöneticisi, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Güvenlik Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat ve Güvenlik Daire Başkanlıkları ile işbirliği yaparak yürüttüğü çalışmalar sonucunda, bu hesapların 'Sığınmacı ve Kaçak Göçmen Karşıtlığı ile Türk Düşmanlığı' içeren paylaşımlar yaptığını tespit etti.

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" VE "HALKI YANILTICI BİLGİYİ ALENEN YAYMA"

Sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirilen bu nefret içerikli paylaşımların topluma zarar verdiği ve halk arasında kin ve düşmanlık yarattığı gerekçesiyle operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 27 hesap yöneticisi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgulamalarının sonucunda 4 kişi serbest bırakılırken, 23 şahıs hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçları kapsamında soruşturma başlatıldı.

Mahkemeye sevk edilen 23 şahıstan 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 8 kişi ise tutuklandı. Operasyon, toplum içinde hoşgörü ve saygı ortamını koruma amacı taşıyor ve bu tür nefret içerikli paylaşımların ciddi sonuçları olabileceğini bir kez daha gösteriyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER