Sözleşmeli öğretmen istihdamına dair yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı

Öğretmen atamaları konusunda önemli bir sistem hayata geçirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete yayınlanan değişikliğe göre istihdamda puan ve mülakat sistemi geçerli olacak.

Sözleşmeli öğretmen istihdamına dair yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı

Öğretmenlik ülkemizde milyonlarca insanın hayallerini süslemeye devam ediyor. Bu mesleği yapmak isteyen adaylar yıllarca eğitim görmelerinin ardından belirli sınavlara girerek atamalarının gerçekleştirilmesini bekliyor.

RESMEN UYGULAMAYA KOYULDU

Meslek hayatına sözleşmeli öğretmen olarak başlayacaklar için önemli bir değişiklik hayata geçirilecek. Söz konusu değişiklik gece saatlerinde Resmi Gazetenin yayınlanan son sayısı ile yürürlüğe girmiş oldu.

Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre öğretmen alımlarında adayın KPSS'den aldığı puanın yüzde 50'si ve gireceği mülakatta alacağı puanın yüzde 50'si baz alınacak. Bu ortaya çıkan sonuca göre adayın öğretmen olup olamayacağına karar verilecek.

İLK UYGULAMA 20 BİN ATAMA İÇİN

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kameralar karşısına geçip yeni öğretmen alımı yapacaklarını duyurmuştu. Bakan Tekin alımın 20 bin öğretmen olacağını ve hangi branşa kaç adet alınacağını açıklamıştı. Söz konusu alımın yeni yönetmeliğin uygulanacağı ilk atama olacağı öğrenildi. Bu alımın başvuru ve sözlü sınav yerleri tercihi işlemleri ise 20-31Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Mülakat sisteminin halen devam edecek olması sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Konu ile ilgili adaylar olumlu ya da olumsuz görüşlerini belirtmeye başladılar.

SONRAKİ HABER