Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları belli oldu mu, mülakat yerleri açıklandı mı?

Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından 20 bin yeni öğretmen alımı yapılacağı açıklanmıştı. Bu gelişmenin ardından öğretmen olmak isteyenler hızlı bir şekilde başvurularını yapmıştı.

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları belli oldu mu, mülakat yerleri açıklandı mı?

Yapılan başvurunun ardından öğretmen adayları meraklı bir şekilde sözlü sınava nerede gireceklerine dair sonucu öğrenmek için araştırma yapmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili başvuru sonuçları ve mülakat yerlerinin aynı günde, yani 10 haziran'da paylaşılacağı açıklanmıştı. Öğretmen adayları da sonuçların açıklanmasını ve 1 Temmuz'da sözlü sınava girecek kişiler arasında olmak için beklemeye başlamıştı.

MEB SÖZLÜ SINAV İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı Temmuz ayının ilk gününde yapılacak sınav ile ilgili sınava girmeye hak kazananlara bir açıklama yaptı. Açıklamada sınav giriş belgesinin nereden ve nasıl alınacağından bahsedildi.

Bakanlığın sınav giriş belgesi konulu açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Sözlü sınav giriş belgeleri 10.06.2024 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı resmî internet sitesinden yayımlanacak olup adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleriyle alabilecektir. Sözlü sınav giriş belgesinde aday başvuru numarası, sözlü sınav yeri, sözlü sınav tarihi ve saati, adayın fotoğrafı ve alan bilgileri yer alacaktır. Sözlü sınav giriş belgesinde, bina salon listesinde ve Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formunda adayın ismi ve T.C. kimlik numarası yer almayacak, bunların yerine adayın başvuru numarası kullanılacaktır. Adaylar sınava gireceği komisyon numarasını ise sınava giriş esnasında öğrenecekler."

SONUÇLAR BUGÜN BELLİ OLACAK

Mülakat yerleri ile ilgili yeni bir açıklama bulunmuyor. Kesin olan tek bilgi ise önceki dönemlerde açıklanma tarihi olarak bugünün işaret edilmesi oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER