ANASAYFA Gündem Tahıl Koridoru Anlaşması sona mı eriyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Anlaşma sürmeli!

Tahıl Koridoru Anlaşması sona mı eriyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Anlaşma sürmeli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu. "Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum" dedi.
yazar
Haber Merkezi
Tahıl Koridoru Anlaşması sona mı eriyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Anlaşma sürmeli!

Körfez turu kapsamında ilk durak olan Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasında yapılan ve bugün son bulan Tahıl Koridoru anlaşması hakkında konuştu. Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalar son bulması adına tüm güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

Karadeniz Tahıl Koridorunun birinci yılına girdiklerini ifade eden Erdoğan, "Karadeniz Girişimi insanı mülahazaların çatışma dinamiklerine galabe çaldığını ispatlayan bir projedir." ifadelerini kullandı.

Bu girişimin diplomatik başarılarından da bahseden Erdoğan, dünya piyasalarına 33 milyon tondan fazla tahıl ürününün sevk edildiğini söyledi. Gelir seviyesi düşük birçok ülkenin gıda krizine sürüklenmesinin Tahıl Koridoru Anlaşması ile aşıldığını da belirtti.

Diplomatik gayretleri artırarak devam ettiklerinin altını çizen Erdoğan, girişimde katkısı olan ülkelere teşekkürlerini iletmeyi ihmal etmedi.

Bugün Rusya Devlet Başkanı Putin, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın son bulduğunu ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamaya istinaden "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı dostum Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum" diyerek her iki tarafı tekrar masaya çekmenin mücadelesini verdiklerini bir kere daha belli etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filenin Sultanları şampiyonluk sonrası Naim Süleymanoğlu'na selam gönderdi!

Filenin Sultanları şampiyonluk sonrası Naim Süleymanoğlu'na selam gönderdi!