Tarih ve saati ekipler duyurdu! Sokağa çıkma yasağı o saatte başlıyor Ankara İzmir İstanbul Antalya

Ülkemizde artan hava sıcaklıkları nedeniyle ekipler teyakkuza geçti. hava sıcaklıklarının artması ile beraber belirli yaş gurupları ve rahatsızlığı olan vatandaşlar için uyarılar peş peşe sıralanırken yetkililerden de açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Tarih ve saati ekipler duyurdu! Sokağa çıkma yasağı o saatte başlıyor Ankara İzmir İstanbul Antalya

Tarih ve saati ekipler duyurdu! Sokağa çıkma yasağı o saatte başlıyor Ankara İzmir İstanbul Antalya - Türkiye'de artan hava sıcaklıklarının yanı sıra dünyada da hava sıcaklıklarının yükselmeye devam ettiği kaydediliyor. Uzmanlar hava sıcaklıklarındaki aşırı yükselişi küresel ısınmanın bir nedeni olarak gösterirken bu durumun kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdiğine dikkati çekiyor.

Hava sıcaklıklarının etkisini artırmaya devam edeceğinin açıklanması ile ilk olarak Ankara Valiliği'nden 1 - 6 Ağustos tarihleri arası için uyarı gelirken Akdeniz ve Marmara'da da hava sıcaklıklarının 40 dereceyi geçmesi üzerine yetkililer alarma geçti.

HAVA SICAKLIKLARI ALARM VERİYOR

Ülke genelinde artan hava sıcaklıklarının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) açıklama geldi. 4 Ağustos tarihi ile açıklamada bulunan MGM'den alınan tahminlere göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Ordu, Artvin, Ardahan, Ağrı çevreleri ile Iğdır'ın güney, Van'ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.Hava sıcaklığı yurdun güney ve batı kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Güney ve batı kesimlerde yaşanan sıcaklık artışının ardından yetkililer saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti. Özellikle çocuk, yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların belirtilen saat aralıklarında dışarı çıkmaması gerektiğini aktaran yetkililer zorunlu hallerde de açık renkli kıyafetler giyilmesini, şapka kullanılmasını ve bol bol sıvı tüketilmesini önerdi.

ANKARA VALİLİĞİ ALARM VERDİ

Meteoroloji yetkilileri sıcaklık artışlarının ardından alarma geçerken Başkent Ankara'da da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığı bildirildi. Ankara Valiliği'nden bir son dakika açıklaması geldi. MGM verileri ile bir açıklama yapan Ankara Valiliği şu görseli paylaştı;

ankara.jpg

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

Ankara'da yaşayan vatandaşlar 1 ve 6 Ağustos tarihleri saat 11.00 ile 16.00 aralığı için uyarılırken zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini belirterek vatandaşların bu kritik günleri bol sıvı tüketmeleri ve mümkün olduğunca evlerinde vakit geçirmeleri istendi.

4 Ağustos Cuma günü bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Az bulutlu ve açık 34
  • İstanbul: Az bulutlu ve açık 36
  • İzmir: Az bulutlu ve açık 37
  • Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 35
  • Antalya: Az bulutlu ve açık 33
  • Samsun: Parçalı ve az bulutlu 29
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
  • Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 28
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

Haberankara.com

SONRAKİ HABER