Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri zirai dona karşı teyakkuza geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri zirai don riskine karşı görev yapmaya devam ediyorlar. Çiftçilerle destek olunurken olası olumsuzluklar karşısında il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapılması istendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri zirai dona karşı teyakkuza geçti

Türkiye’de 11 Nisan’a kadar sürmesi beklenen zirai don riskine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı teyakkuza geçti. Bakanlık ekipleri sahada çiftçilere teknik destek vererek yönlendirmelere devam ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı konuya ilişkin yeni bir duyuru yaptı.

Yapılan duyuruda tüm ekiplerle sahada olunduğu belirtilirken çiftçilerin olası olumsuzluklar karşısında ne yapacakları da belirtildi. Buna göre çiftçilerin böyle bir durumda il ve ilçe müdürlükleri ile iletişime geçmeleri gerekiyor. TARSİM kanalları üzerinden de müracaat yapılabileceği kaydedildi.

SAHADA ÇALIŞMA YAPILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 Nisan'a kadar sürmesi beklenen zirai don riskine karşı tüm ekiplerin sahada olduğunu bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, zirai don riskine karşı sahada teknik destek ve yönlendirmelerin devam ettiği belirtildi.

ÇİFTÇİLERE UYARI

Üreticilerin zirai don riskine ilişkin bilgilendirildiği aktarılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Meteorolojik verilere göre 11 Nisan'a kadar sürmesi beklenen zirai don riskine karşı tüm ekiplerimizle sahadayız. İl ve İlçe Müdürlüklerimiz sahada teknik destek ve yönlendirmelerine devam ediyor. Kültürel mücadele ve hibe desteklerimizle don riskini minimize ediyoruz. Olası olumsuzluklarda vakit kaybetmeden il veya ilçe müdürlüklerimize veya TARSİM kanallarına müracaat etmeyi unutmayın."

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri zirai dona karşı teyakkuza geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın zirai don ile mücadelesinin sürdüğü aktarılırken riskin henüz geçmediği kaydedildi. Bundan dolayı üreticilerin tedbirli olmalarının üretim kayıplarının önüne geçmelerinde büyük önemi bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER