ANASAYFA Gündem TBMM'de yapılan 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu renkli anlara sahne oldu

TBMM'de yapılan 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu renkli anlara sahne oldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin en özel bayramlarından olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı TBMM'de geniş bir katılımla kutlandı. Günün anısına yapılan çocuk oturumunda onlarla çocuk milletvekilleri ve bakanlar ile bir araya geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TBMM'de yapılan 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu renkli anlara sahne oldu

TBMM'nin kurulduğu gün olan 23 Nisan günü daha sonraki yıllarda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştı. Bayramın sebebi olan TBMM'de çok özel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Geleneksel olarak yapılan TBMM Çocuk Özel Oturumunda çocuklar milletvekili koltuğuna oturdu oturumu yönetme adına Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yerine bir çocuk geçirildi. Renkli ve neşeli anların yaşandığı oturumda çocukların ülkenin teminatı olduğuna vurgu yapıldı. Açılış oturumunda konuşan TBB Başkanı Numan Kurtulmuş konuşmasında son dönemde yaşanan savaşlarda katledilen çocuklar olduğuna dikkat çekti. 

ÇOCUKLARIN YAŞADIĞI ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Başkan Kurtulmuş “Böylesine önemli bir günü çocuklarına armağan etmiş olan bir milletin evladıyız. Türkiye’nin bu anlamda geleceği olan sizlersiniz. Şu anda dünyanın birçok yerinde böylesine bir çocuk bayramını kutlarken birçok yerindeki çocukların durumunun içler acısı olduğunu biliyoruz. Dünyanın birçok yerinde açlıkla, yoklukla, yoksunlukla, baskılarla, zulümlerle inim inim inleyen evlatlarımızın olduğunu biliyoruz. İnsanlık ailesinin değerli fertleri olan ve insanlığın geleceğinin teminatı olan gençlerin içinde bulunduğu bu acı duruma fevkalade ciddi bir şekilde üzülüyor, kaygı duyuyoruz” şeklinde konuşarak durumdan ne kadar rahatsız olduklarını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş sözlerini “Türkiye’de ve dünyada çocukların başı dik, onurlu, iyi eğitim almış, iyi hayat standartlarına kavuşmuş şekilde dünyayı ileri bir noktaya götürmelerini, taşımalarını temenni ediyoruz” diyerek sonlandırdı.

GENÇ BAŞKANDAN UMUT VEREN SÖZLER

TBMM Başkanı Kurtulmuş koltuğunu bu özel günün adına 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devretti. Arslan yaptığı konuşmada “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılını sevinçle, coşkuyla ve gururla kutladığımız bu anlamlı günün tüm milletimiz ve insanlık için iyiliklere, esenliklere ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Milli egemenlik bilinciyle dopdolu olduğumuz bugünü biz çocuklara bayram olarak hediye eden Atatürk’e olan şükranımızı Türkiye sevgimizle, çalışkanlığımızla, yüksek hedeflere odaklanışımızla göstereceğiz. Türk çocukları olarak tüm dünya çocukları için de barış ve esenlikler diliyoruz” şeklinde konuşarak gençliğe duyulan güvenin artmasını sağladı.

Oturum çocuklar ile devlet görevlilerinin yan yana hoş sohbetler ettiği anlara sahne oldu. Oturum sonunda mecliste günün hatırası olması adına toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Belediyesinin eğitim verdiği genç yüzücüler 23 Nisan için havuza girdi

Çankaya Belediyesinin eğitim verdiği genç yüzücüler 23 Nisan için havuza girdi