Ticaret Bakanlığı konut satışına yeni düzenleme getirmeye hazırlanıyor

Ülkemizde bir süredir uçuk fiyatlara satılan konutlar için alınan yeniş karar gündeme geldi. Ticaret Bakanlığı'nın taşınmaz satışlarında yönetmelik değişikliği hazırlığında olduğu bildirildi.

Ticaret Bakanlığı konut satışına yeni düzenleme getirmeye hazırlanıyor

Ülkemizde taşınmaz fiyatlarının hayli yükselmesi ile birlikte konuta olan talep de azaldı. Bankaların kredi faizlerini yükseltmesi ile birlikte nakde ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlar konuta ulaşmakta zorlanmaya başladı.

Kulis bilgilerine göre Ticaret Bakanlığı, "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı" hazırladı. By taslak ile birlikte taşınmaz satışlarına yeni düzenleme getirileceği bildirildi.

KONUT SATIŞINA YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Ticaret Bakanlığı'nın "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı" düzenlemesi ile 2018 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan mevcut yönetmeliğin uygulamasında karşılaşılan sıkıntıların ortadan kaldırılması, sektör temsilcilerinin talep ve beklentilerinin karşılanması amaçlandı.

Ticaret Bakanlığı konut satışına yeni düzenleme getirmeye hazırlanıyor

İlgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunulan taslak kapsamında, taşınmaz ticaretinde faaliyet gösteren veya göstermek isteyen emlak işletmelerinin yetki belgesi alması için talep edilen şartlarda düzenleme yapılacak. Buna göre, gerekli diğer koşulları taşımalarına rağmen, mesleki deneyim şartını sağlayamayan emlak işletmelerinin yetki belgesiz faaliyet göstermelerinin önüne geçmek ve sektörde bu konuda yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla mesleki deneyim şartı kaldırılacak. İnternet ortamındaki ilanlara ilişkin yükümlülüklerde de düzenlemeye gidiliyor. Söz konusu düzenlemenin ilerleyen günlerde netleşerek kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER