TİP'ten son dakika açıklandı! Partinin Hatay adayı Gökhan Zan oldu

Son dakika yapılan açıklama gündeme düştü. Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken TİP Hatay için adayını açıkladı. Eski futbolcu Gökhan Zan, TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

TİP'ten son dakika açıklandı! Partinin Hatay adayı Gökhan Zan oldu

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken partilerin belediye başkan adayları açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından Hatay Büyükşehir Belediyesi için açıklanan isim gündem oldu.

TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının eski futbolcu Gökhan Zan olduğunu açıkladı. Gökhan Zan, TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda Sera Kadıgil ve Barış Atay ile birlikte açıklama yaptı.

‘’İKTİDAR VE MUHALEFETE KARŞI ADAYIM''

Kadıgil ve Atay ile birlikte açıklama yapan Gökhan Zan, ‘’İktidara ve muhalefete karşı adayım.'' diyerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını duyurdu.

Öte yandan Zan, 6 Şubat depremlerine de değinerek Lütfü Savaş'a yönelik eleştirilerde bulundu. TİP'in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımın başlığında ise, ‘Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Gökhan Zan" ifadelerine yer verildi.

DAHA ÖNCE İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Eski futbolcu Gökhan Zan'ın adı, 6 Şubat depremleri ardından Hatay'da yaptığı yardımlar ve açıklamalar nedeniyle anılırken, 22 Mart 2023’te İYİ Parti’den Hatay milletvekili aday adayı olmuştu.

Milletvekilliğini kazanamayan Zan, 27 Aralık 2023’te ise, siyasete girme nedeninin Hatay'a destek olabilmek ve depremler ardından ağır hasar alan kentin, vatandaşların sesini duyurmak olduğunu ancak siyaset arenasında bunun mümkün olmadığını söyleyerek İYİ Parti'den istifa ettiğini açıklamıştı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER