TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açıkladı! 5 milyar dolar ticaret hedefini gerçekleştireceğimize inanıyoruz

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan ile alınmış olan 1 milyar dolar ticaret hacmi hedefini aştıklarını belirterek önemli açıklamalara yer verdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde mesafeler alındığını söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açıkladı! 5 milyar dolar ticaret hedefini gerçekleştireceğimize inanıyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ticaret hacmine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğinde Türkiye - Kırgızistan İş Formu gerçekleştirildi.

TOBB ev sahipliğinde gerçekleşen iş formunda kamu kurum ve kuruluşları, farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanlarının katılımı öngörülmekte olup, iş forumunda iki ülke arasındaki iş ve yatırım imkanları değerlendirildi.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU 1 MİLYAR DOLAR TİCARET HEDEFLERİNİ AŞTIKLARINI BELİRTTİ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan ile alınmış olan 1 milyar dolar ticaret hacmi hedefini aştıklarını belirterek, “Şimdi belirlenen 5 milyar dolar ticaret hedefinin de gerçekçi olduğuna ve bunu da başaracağımıza inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde mesafeler alındığını ancak arzu edilen seviyelerin çok çok gerisinde olunduğunu ifade etti. Bu çerçevede bir açıklamaya yer veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Kırgızistan’da çeşitli sektörlerde 500’e yakın Türkiye sermayeli firma faaliyet gösteriyor.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açıkladı! 5 milyar dolar ticaret hedefini gerçekleştireceğimize inanıyoruz

Bu firmalarımız, binlerce Kırgız kardeşimize istihdam sağlıyor. Türk müteahhitleri Kırgızistan’da bugüne kadar yatırım bedeli 1 milyar dolar civarında 93 proje gerçekleştirdi. Bu projelerle firmalarımız, Kırgızistan’ın bağımsızlığından itibaren hayata geçirdiği kalkınma hamlesine destek verdiler. Türkiye olarak firmalarımızın Kırgızistan’da 1 milyar doları aşan yatırımlarından gurur duyuyoruz. İnşallah bu yeni dönemde çok daha başarılı projelere imza atacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu. Program, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kırgız Cumhuriyeti Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Akylbek Japarov'un konuşmalarıyla devam ederken ticaret hacimleri değerlendirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER