ANASAYFA Gündem TÜİK Mart 2024 işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK Mart 2024 işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu ülkemizde işsizlik oranlarında gelinen son durumu paylaştı. Yapılan açıklamaya göre işsizlik rakamlarında azalma devam etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TÜİK Mart 2024 işsizlik rakamlarını açıkladı

Ekonomi konusunda üzerinde  en çok durulan başlıklar arasında işsizlik kavramı geliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve işgücü katılımı oranını daha yükseklere çekmek adına resmi ve özel kurumlar tarafından proje ve programlar hayata geçiriliyor.

MART 2024 İŞSİZLİK ORANLARI BELLİ OLDU

Bu yapılan çalışmanın ve atılan adımların nasıl bir karşılığının olduğu ile ilgili en net gözlem TÜİK verilerine göre yapılıyor. Konu ile ilgili bugün yeni bir açıklama yayınlayan TÜİK 2024 yılının Mart ayı işsizlik rakamlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yayınlanan rapora göre ülkemizde Mart ayında bir önceki aya göre 19 bin kişi azalarak 3 milyon 57 bin kişi oldu. Bu rakamın oransal karşılığı ise 0,1 puan azalarak %8,6 olarak ifade edildi. İşsizlik oranının cinsiyet dağılımında ise kadınlar erkeklerden daha önde olmayı sürdürdü.

KADINLARDA İŞSİZLİK DAHA FAZLA

TÜİK tarafından paylaşılan güncel verilere göre işsizlik erkek vatandaşlarda  %6,8 iken kadın vatandaşlarda %12,0 olarak belirtildi. Kadın oranının erkeklerden neredeyse iki katı bir orana sahip olması dikkatlerden kaçmadı.

Hükümet kanadından olmak üzere ülke genelindeki iş dünyası paydaşlarından gelen ortak açıklama işsizliğin düşürülmesinin bir zorunluluk olduğu şeklinde oldu. Bu kapsamda ilerleyen dönemlerde bu oranın nasıl bir şekilde değişeceği merak edilmeye başlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi Leman Sam konseri düzenleyecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Leman Sam konseri düzenleyecek