ANASAYFA Gündem Türker İnanoğlu kimdir, neden hayatını kaybetti?

Türker İnanoğlu kimdir, neden hayatını kaybetti?

Bugün gelen üzücü haber ile birlikte yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu'nun geçirdiği ani rahatsızlık sonucunda hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı.
yazar
Sinem GÜVEN
Türker İnanoğlu kimdir, neden hayatını kaybetti?

Sanat dünyasını yasa boğan haber bugün geldi. Yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybetti. Kalbinin durmasının ardından müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

TÜRKER İNANOĞLU HAYATINI KAYBETTİ!

Bugün yaşanan bu üzücü olayın ardından konuya ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Koca acı haberi, “Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

19 Mayıs 1936 senesinde Karabük'te doğan Türker İnanoğlu, 1957 yılında Tatbikî Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Sinema dünyasına görmesinin hemen ardından Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlere asistanlık yaparak kendini geliştirdi. Ardından da 1959 yılında Senden Ayrı Yaşayamam başlıklı filmle yönetmenliğe resmen girdi.

FİLM YAPIM ŞİRKETİ KURDU!

Yönetmenlikte başarısını yakalamasının ardından 1960 yılında Erler Film adıyla kendi film yapım şirketini kurdu. Ardından 1979 yılında Ulusal Video Film Anonim Şirketi unvanıyla bir şirket kurarak Türkiye’yi video ile tanıştırdı. Ulusal Video, Türkiye'de ilk kez video kaset dağıtımı başlattı ve resmen çığır aştı.

Yaptığı en önemli işlerden biri de 1985 yılında Ulusal Radyo Televizyon Anonim Şirketi unvanıyla bir televizyon stüdyosu kurdu ve çok sayıda televizyon yapımına imzasını atması oldu. 1987 yılında İcraatın İçinden başlıklı bir programile hem Türk siyasî tarihinde, hem de Türk televizyonculuğunda mihenk taşı haline geldi. Bununla birlikte  Dönemin başbakanı Turgut Özal, aylık olarak yayınlanan bu televizyon programında bizzat ekrana çıktı ve kamuoyuna hükümetinin icraatını anlattı. Bu olay o dönem için bir devrim niteliğindeydi.

Bununla birlikte 1994 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından olan ve şu anda da en çok takip edilen kanallardan biri olan ATV'yi  kurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Artan sıcaklıkların ardından Meteoroloji tarih vererek duyurdu! O günden itibaren başlıyor

Artan sıcaklıkların ardından Meteoroloji tarih vererek duyurdu! O günden itibaren başlıyor