Yeni yıla sayılı günler kala Türkiye genelinde sahte alkole karşı yürütülen mücadele arttırılırken İçişleri Bakanlığı tarafından bu kapsamda düzenlenen yeni operasyonlar duyuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada 81 il genelinde düzenlenen son operasyonlar hakkında kamuoyu bilgilendirildi.
81 İLDE SON DAKİKA KAÇAK ALKOL OPERASYONU!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde polis ve jandarma ekipleri tarafından sahte alkole karşı “Çengel-14” ve “Çengel-15” operasyonları düzenlendiğini açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 81 ilde jandarma ve polis ekipleri tarafından sahte alkole karşı operasyonlar düzenlendi. Jandarma tarafından yapılan “Çengel-14” operasyonlarında Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca; 77 bin 495 litre sahte alkol ve etil alkol, 4 bin 679 adet sahte bandrol ele geçirildi. Ayrıca 9 adet yasa dışı sahte alkol imalathanesi deşifre edildi. Sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 73 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Polis ekipleri tarafından yapılan “Çengel-15” operasyonlarında ise Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince; 44 bin 796 litre etil alkol, 14 bin 613 litre sahte alkol, 10 bin 391 adet sahte bandrol, 5 bin 347 adet alkol aroması ile çok sayıda boş şişe ve etiket ele geçirildi. Ayrıca 12 adet yasa dışı sahte alkol imalathanesi deşifre edildi. Sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 206 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Türkiye genelinde düzenlenen operasoynlar sonucunda toplamda güvenlik güçleri tarafından 136 bin 904 litre sahte alkol ve etil alkole el konuldu. Operasyonlar sayesinde 21 yasa dışı sahte alkol imalathanesi deşifre edilirken 279 şüpheli hakkında da işlem yapıldı. Düzenlenen operasyonlara Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katılırken 74 milyon liralık vergi kaybı da bu sayede önlenmiş oldu.