ANASAYFA Gündem Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi!

Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi!

Haftalardır beklenen gün sonunda gelmiş ve Türk halkı 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri kapsamında sandık başına gitmişti. Saat 17:00 itibariyle ülke genelinde oy verme işlemleri tamamlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi!

Türkiye tarihinin en çok seçmen ve aday parti katılımlı seçimlerinden birisini geride bıraktı. Türkiye'nin doğusunda yer alan 32 şehirde 16:00'da biten işlemlerin ardından 17:00'da geri kalan illerde de süreç tamamlandı.

OY VERME İŞLEMİ TAMAMLANDI

5 yıl boyunca ülke genelinde yerel yönetimlerde koltuklara oturacak isimlerin seçildiği 31 Mart seçimlerinde vatandaşlar sandık başına giderek tercihlerini yaptı. Yapılan tercih sonucunda kimlerin kazanan isimler olduğunu belirlemek için oy sayım işlemine geçildi.

61 milyon seçmenin olduğu Türkiye'de katılım oranının yüksek olduğu gözlemlenirken, açıklanacak resmi oranlar ile de bu kanının desteklenmesi bekleniyor. İftar arası yapılmadan devam edecek oy sayım işlemleri hakkında şu anda saat 21:00'a kadar devam edecek bir yayın yasağı bulunuyor. Yaygın düşünce ise bu sürenin daha erken bir saate çekileceği şeklinde oldu.

YASAKLARIN NE ZAMAN KALKACAĞI BELLİ OLACAK

YSK Başkanı Ahmet Yener ise bu durumla ilgili saat 17:00 itibariyle bir toplantı yapmaya başlayacaklarını ve bu karar ile ilgili yeni kararların alınması bekleniyor. Türkiye genelinde adaylardan gelen mesajlar ise alınan her sonuca saygı duyulacağı şeklinde oldu. 

Sonuçların yayınlanmaya başlanması ve yasakların kaldırılmasın ardından Ankara için merak edilen sonuçları haberankara.com üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Seçim Sonuçları 2024! 31 Mart Yerel Seçim Ankara Oy Oranları

Ankara Seçim Sonuçları 2024! 31 Mart Yerel Seçim Ankara Oy Oranları