ANASAYFA Gündem Türkiye'de 2024 yılında kaç kadın cinayetinin işlendiği belli oldu

Türkiye'de 2024 yılında kaç kadın cinayetinin işlendiği belli oldu

Ülkenin en hassas konularından olan ve sona erdirmek için büyük bir uğraşı verilen kadına şiddet hakkında çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda mesele ile ilgili Bakan Yılmaz Tunç yeni ifadelerde bulundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye'de 2024 yılında kaç kadın cinayetinin işlendiği belli oldu

Türkiye'nin kanayan yarası kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda her sene istenmeyen anlar yaşanıyor. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırılması toplum genelinin ortak bir kanısı olurken yapılacak çalışmalar merakla bekleniyor.

“HEPİMİZİN YÜREKLERİNİ ACITAN BİR DURUM”

Konu ile ilgili olarak TBMM'de bir konuşma yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sorunun yerel değil evrensel bir mesele olduğunu söyledi. Bakan Tunç bu hadiselerin herkesi üzen acı bir durum olduğunu ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç  “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususu bütün dünyanın da problemi, sadece ülkemizin değil. İstatistiklere baktığımız zaman, tabi bunu bir istatistik meselesi olarak da görmemek lazım, bir kadınımızın bile kötü muameleye maruz kalması hepimizin yüreklerini acıtan bir durum” diyerek sorunun sadece bir veri olmaktan çok daha fazlası olduğunu söyledi.

2024 YILINDA KAÇ KADIN CİNAYETİ İŞLENDİĞİ VERİSİ PAYLAŞILDI

Bakan Yılmaz Tunç konuşmasının içinde kadın cinayetlerinde gelinen son durumun rakamsal verilerini de paylaştı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de 2021 yılında 343, 2022’de 358, 2023’te 315, bu yıl içinde de şu ana kadar 107 kadın cinayeti yaşandı. 

Söz konusu rakamın bir daha artmamak üzere olduğu yerde kalması ortak temenni oldu. Bu konu hakkında çok daha caydırıcı adımlar atılmasını isteyen kurum ve kuruluşlar da gösteriler düzenleyerek tepkilerini dile getirmeyi sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB duyurdu! Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı

TCMB duyurdu! Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırıldı