ANASAYFA Gündem Türkiye'de en çok cami bulunan iller sıralaması açıklandı! Listede Ankara'da var

Türkiye'de en çok cami bulunan iller sıralaması açıklandı! Listede Ankara'da var

Türkiye'de şehirlerin belirli ölçülere göre sıralandığı listeler ilgili kurumlar tarafından yayınlanıyor. Vatandaşların bilgi sahibi olması için paylaşılan listelerden birisi olan en çok cami bulunan şehirler sıralaması yayınlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Türkiye'de en çok cami bulunan iller sıralaması açıklandı! Listede Ankara'da var

Türkiye büyük çoğunluğu Müslüman bir ülke olması ve geçmiş dönemlerden beri ülke sınırları içerisinde yer alan devletlerin Müslüman olmasından dolayı camilerin fazla olduğu bir ülke olarak biliniyor. Müslüman ülkeler arasında yer alan Türkiye'deki camiler ile ilgili bir çalışma yapılarak hangi şehirde ne kadar cami olduğu bilgisi paylaşıldı.,

ANKARA İLK 3'TE

Yüzlerce yıllık geçmişine ek olarak yakın dönemde inşa edilmiş bir çok büyük kapasiteli camisi bulunan Türkiye'de en çok camisi bulunan şehirler sıralamasından Ankara ilk sıralarda yer aldı. 2023 verilerinden yola çıkılarak yayınlanan listeye göre sırasıyla şehirlerdeki cami sıralaması şu şekilde oldu;

1- 3555 – İstanbul

2- 3255 – Konya

3- 3199 – Ankara

4- 2751 – Samsun

5- 2605 – Kastamonu

ANKARA'NIN EN YÜKSEK KAPASİTELİ CAMİSİ

En çok caminin bulunduğu 3. şehir olan Ankara'da şehir ve ülke genelinde bilinen camiler yer alıyor. Şehrin sembolleri arasında gösterilen Kocatepe Camisi şehrin kapasitesi en yüksek camisi olarak bilinirken 2. sırada Melike Hatun Camisi ve 3. sırada Kuzey Ankara Merkez Camisi yer alıyor.

Camiler ülkelerin turizm açısından da önemli bir gelir kaynağı olarak biliniyor. Yerli ve yabancı turistler gittikleri şehirlerde mimari açıdan da adından söz ettiren camileri ziyaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mahzen operasyonları devam ediyor! 3 ilde 2 suç örgütü çökertildi!

Mahzen operasyonları devam ediyor! 3 ilde 2 suç örgütü çökertildi!