Türkiye'ye 4 ayda ne kadar turist geldiği belli oldu

Ülkenin önemli gelir kalemlerinden olan Turizm konusunda en çok beklentinin olduğu dönemlere giriş yapılmaya başlandı. Ülkenin dört bir yanındaki yerleri ziyaret eden yerli ve yabancı turistler gittikleri yerlere ekonomik katkı sağlıyor.

Türkiye'ye 4 ayda ne kadar turist geldiği belli oldu

ANKARA (İHA)- Türkiye her yıl çevre ülkelerden ve dünyanın pek çok yerinden turist akınına uğrayan bir yer olarak biliniyor. Aynı anda dört mevsimi bir anda yaşayabilmesi, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlaması, dünya geneline nam salmış pek çok uygarlığın yaşadığı toprak olması ülkemizin farklılık taşıyan unsurları olarak göze çarpıyor.

TURİZMİN TÜRKİYE'YE KATKISI

Bu kapsamda gelen turistler ülkeye ciddi bir para girişi sağlayarak ekonominin kalkınmasına katkıda bulunuyor. Bu nedenle Türkiye'nin yurt dışında tanınırlığının artmasına yönelik pek çok faaliyette bulunuluyor.

Türkiye'ye 4 ayda ne kadar turist geldiği belli oldu

Söz konusu gelişmeler ile ilgili dönem dönem paylaşılan istatistikler, ülkemizin turistler tarafından ne kadar yoğun bir ilgi yağmuruna tutulduğunu gözler önüne seriyor. Konu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı verileri ışığında yeni bir rapor hazırlandı. Söz konusu rapor ile ülkemize 2024 yılının ilk 4 aylık zamanında ne kadar turist geldiği istatistikleri gözler önüne serildi.

AYLIK 3 MİLYONDAN FAZLA ZİYARETÇİ

Yayınlanan rapora göre Türkiye'ye yılın ilk 4 ayında 12 milyon 678 bin 959 ziyaretçi giriş yaptı. Nisan ayında 3.6 Milyon yabancının geldiği ülkemizde önümüzdeki aylarda bu rakamların daha fazla artması bekleniyor.

SONRAKİ HABER