ANASAYFA Gündem TUS sınav sonuçları açıklandı! TUS 1. Dönem sınav sonucu sorgulama ekranı

TUS sınav sonuçları açıklandı! TUS 1. Dönem sınav sonucu sorgulama ekranı

Yüzbinlerce adayın girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı ile ilgili beklenen haber geldi. ÖSYM cevap kağıtları ve aday cevaplarının erişime açıklandığını bildirdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TUS sınav sonuçları açıklandı! TUS 1. Dönem sınav sonucu sorgulama ekranı

Sağlık alanında yapılan en önemli sınavlardan olan TUS bu sene Mart ayında gerçekleştirilmişti. Söz konusu 1. dönem sınavının sonuçları sınavdan tam bir ay sonrasında açıklandı.

TUS 1. DÖNEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak bilinen ve tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için girdiği sınav ile STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınavlarının yapılmasının ardından adaylar sonuçlanacağı günü beklemeye başladı. ÖSYM sabah saatlerinde heyecanlı bir şekilde bekleyen adaylara bilgilendirmeyi yaptı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “17 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) ile 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri, cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ve soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 17 Nisan 2024 tarihinde saat 10.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır” dedi.

SONUÇLAR ÖSYM SİTESİNDE

Sonuçların açıklanma haberinin ardından adaylar hızlı bir şekilde internet üzerinden sonuçlarını öğrenmek için harekete geçti. Söz konusu sınavın sonucuna erişmek için ÖSYM aday işletim sistemi üzerinden gerekli bilgileri girmek yeterli olacak.

2024 TUS 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralı vatandaşlar sakura ağaçları için Dikmen Vadisine akın etti

Ankaralı vatandaşlar sakura ağaçları için Dikmen Vadisine akın etti