Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! 51 metre derinlikteki batığın Batuhan A gemisi olduğu tespit edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmara Denizi'nde yapılan sonar görüntü sonrası deniz yüzeyinin elli bir metre altında tespit edilen geminin Batuhan A gemisine ait olduğunun kesinleştiğini bildirdi. Bu çerçevede Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın detayları merak konusu oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! 51 metre derinlikteki batığın Batuhan A gemisi olduğu tespit edildi

Marmara Denizi'nde batan Batuhan A Gemisi ile ilgili sorular gündemde yer alıyor. Batuhan A Gemisi'nin yerinin tespit edilmesi için başlatılan çalışmalar sonuç verirken beklenen açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmara Denizi'nde yapılan sonar görüntü sonrası deniz yüzeyinin elli bir metre altında tespit edilen geminin Batuhan A gemisine ait olduğunun kesinleştiğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, gemiye yapılan telsiz çağrılarına cevap alınamaması üzerine, Liman Yönetim Bilgi Sitemi üzerinden, geminin acentesinin yapmış olduğu personel listesi beyanındaki tüm denizcilerle, Gemi İnsanları Bilgi Sitemindeki mobil cep telefonları ile temas kurulmaya çalışıldığını ancak herhangi bir yanıt alınamadığını belirtildi.

BATUHAN A GEMİSİ'NE 51 METRE DERİNLİKTE ULAŞILDI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında, geminin EPİRB cihazından alınan COSPAT-SARSAT acil durum sinyalinin, geminin batmış olması nedeniyle otomatik olarak uydu sinyali göndermiş olabileceğinin kuvvetle muhtemel olduğu bilgisinin verildiği belirtilirken, uydudan alınan gemi pozisyonuna ilaveten Ulusal Otomatik Tanımlama Sisteminden alınan son pozisyonunun da paylaşıldığı ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! 51 metre derinlikteki batığın Batuhan A gemisi olduğu tespit edildi

Yapılan çalışmalar neticesinde, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin elli bir metre altında tespit edilen geminin gece Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce ROV cihazı ile yapılan sörveyinde Batuhan A gemisi olduğu vurgulanan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren anılan batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğinin yanı sıra denizde ve sahilde arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız devam edeceği kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! 51 metre derinlikteki batığın Batuhan A gemisi olduğu tespit edildi - Resim : 2

Gelişmelerin ilerleyen saatlerde yeniden kamuoyunun bilgisine sunulması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER