ANASAYFA Gündem Ülke gündemine oturan restoran ve kafelerdeki fiyat atışları için TBMM harekete geçiyor!

Ülke gündemine oturan restoran ve kafelerdeki fiyat atışları için TBMM harekete geçiyor!

Son günlerde vatandaşlar arasında en çok konuşulan konular arasında fahiş fiyat konusu geliyordu. İşletmelerde en küçük bir ürünün bile çok yüksek rakamlara satılmasından dolayı devlet tarafından yeni bir gelişme yaşandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ülke gündemine oturan restoran ve kafelerdeki fiyat atışları için TBMM harekete geçiyor!

Vatandaşların günlük hayatta arkadaşları ve aileleri ile vakit geçirmek için gittiği yerler arasında kafe ve restoranlar ilk sıralarda yer alıyor. Gittikleri yerlerde yemek yemek isteyen insanlar son zamanlarda menülerin çok aşırı pahalanmasından rahatsız olduklarını dile getiriliyor.

KAFE VE RESTORANLARA CEZA YOLDA

Sosyal medyada da bu konu bir çok defa gündeme gelmiş, hatta vatandaşlar internet ortamı üzerinden örgütlenerek boykot kampanyası başlatmıştı. Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat artışından rahatsız olan vatandaşların yaptığı bu hareket devlet yetkililerin gözünden kaçmadı. Edinilen bilgiye göre konu hakkında yasal adımlar atılacak.

TRT Haberde yer alan habere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu konu görüşülecek. Gündeme gelecek kafe ve restoranlardaki fiyat artışı konusu hakkında verilen para cezalarının arttırılması başlığı yer alacak. Vatandaşların mağdur olmasına sebebiyet verecek kadar büyük miktarda yiyecek ve içecek zammı uygulayan işletmelere ağır para cezaları uygulanması bekleniyor.

GELİŞMELER MERAKLA BEKLENİYOR

Bir bardak çayın 100 lira gibi rakamlara satılması konuları sosyal medyada da çok defa konuşulmuştu. En ufak ürünlere bu kadar büyük zam uygulayan işletmelerin bu gelişmenin ardından nasıl adımlar atacağı merak konusu oldu. Alınacak önlemlerin de konunun önüne geçmemesi halinde cezaların ağırlaşması ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Çankaya'da sokak ortasında kavga! 7 kişi bir kişiyi tekmeledi

Ankara Çankaya'da sokak ortasında kavga! 7 kişi bir kişiyi tekmeledi