ANASAYFA Gündem Uzmanlar uyardı! Teyakkuz halinde olunmalı! Her an yangın çıkabilir!

Uzmanlar uyardı! Teyakkuz halinde olunmalı! Her an yangın çıkabilir!

Sıcak havaların etkisini artırmasıyla beraber uzmanlardan orman yangınlarına karşı uyarı mesajı gecikmedi. Uzman isimler yangın çıkma ihtimali olan bölgeleri sıraladı.
yazar
Haber Merkezi
Uzmanlar uyardı! Teyakkuz halinde olunmalı! Her an yangın çıkabilir!

Sıcak havalar etkisini artırarak devam ediyor. Bunun ile birlikte uzmanlar ise sıcak havaların yangını tetiklediğini ifade etti. Uzman isimler sıcak havalar sonucu oluşabilecek yangınlara karşı gerek ilgili birimlerin gerek ise yerel halkın teyakkuz halinde olması gerektiğini söyledi.

Çanakkale'de dün çıkan orman yangını sürüyor, Ayvacık'ta da yangın çıktı | soL haber

AKDENİZ BÖLGESİ'NDE HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR!

Akdeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğine dair açıklamalar geldi. Ayrıca bunun ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu hafta Türkiye'nin dört bir yanında sıcaklık değerlerinin artacağını ifade etti. Özellikle hafta sonu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Akdeniz Bölgesi dışında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de sıcaklık değerleri hissedilebilir şekilde artacak.

Milas-Bodrum Havalimanı yolunda çıkan yangın kontrol altına alındı - Son Dakika Haberleri

Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan hava tahmin uzmanları sıcaklığın orman yangınlarına sebebiyet verme ihtimali olduğunu ifade etti. Bu hafta çıkan yangınlara değinerek teyakkuz halinde olunması gerektiğini Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı sıcaklardan dolayı orman çıkma ihtimalinin yüksek olduğu da ifade edildi.

Bu hafta birçok noktada yangın çıktı. Havadan ve karadan yangınlara müdahale yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YouTube keşfedilmemiş özelliği ile gündem oldu! Ses patlamaları artık tarih oluyor

YouTube keşfedilmemiş özelliği ile gündem oldu! Ses patlamaları artık tarih oluyor