Yabancı dil hazırlığında başarısız öğrencilerin Türkçe programlara yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM, zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Yabancı dil hazırlığında başarısız öğrencilerin Türkçe programlara yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamadığı için ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan yükseköğretim programlarına yerleştirilme işlemleri tamamlandığını ifade edildi.

Adaylar yerleştirme sonuçlarına,28 Kasım 2023 tarihinde saat10.00'dan itibaren ÖSYM’nin ''https://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişilebileceklerini açıkladı.

screenshot-1.jpg

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri30 Kasım - 8 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacağı ve kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerektiği belirtildi.

SONRAKİ HABER