YDS geç başvuru tarihi ve ücreti ne kadar, YDS geç başvuru nasıl yapılır?

2024 yılında yapılan sınavlar binlerce vatandaşın gündeminde yer aldı. Son olarak YDS ile ilgili sorular gündemi meşgul ederken YDS'nin geç başvuru tarihi ve ücreti merak konusu oldu.

YDS geç başvuru tarihi ve ücreti ne kadar, YDS geç başvuru nasıl yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2024-YDS/1) için başvuruları bu yıl için sona erdi. YDS başvurularının tamamlanması ile beraber başvuru tarihini kaçıran adaylar da geç başvuru tarihlerini sorgulamaya başladı.

Adaylar konu hakkında ‘’2024 YDS geç başvuru ücreti ne kadar, YDS geç başvuru nasıl, hangi tarihe kadar yapılır?'' sorularına yanıt aramaya başladı. YDS hakkında merak edilenleri derledik.

2024 YDS-1 GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024 yılında 7 - 15 Şubat 2024 tarihleri arasında alınan YDS başvuru işlemleri ardından YDS geç başvuru tarihine dair sorgulamalar geldi. ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden YDS başvuru işlemi tamamlanıyor.

YDS geç başvuru tarihi ve ücreti ne kadar, YDS geç başvuru nasıl yapılır?

22 Şubat tarihinde başlayan geç başvurular bugün saat 23:59'a kadar tamamlanacak. YDS geç başvuru ücreti yüzde 50 fazla olarak ödenecek. Bu nedenden dolayı YDS geç başvuru ücreti 735 TL olarak ödenecek. Öte yandan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2024-YDS/1) 24 Mart 2024 tarihinde saat 10:15'de uygulanacak ve sonuçlar için bekleyişe geçilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER