ANASAYFA Gündem Yerinde dönüşüm projesine başvurular ne zaman başlıyor? Net tarih verildi

Yerinde dönüşüm projesine başvurular ne zaman başlıyor? Net tarih verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yerinde dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Yerinde Dönüşüm projesine başvuruların 17 Temmuz tarihinde başlayacağı açıklandı.
yazar
Haber Merkezi
Yerinde dönüşüm projesine başvurular ne zaman başlıyor? Net tarih verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yerinde dönüşüm projesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinin ihya ve inşasına yönelik açıklamalar yaptı.

İhya ve inşa sürecinin 17 Temmuz tarihinde başlayacağını ifade eden Bakan Özhaseki, yerinde dönüşüm projesiyle deprem bölgesinde kadim mahalle kültürünü koruduğunu ifade etti. Bunun ile birlikte yerinde dönüştürülecek konutlara 500 bin lira, iş yerlerine 250 bin lira hibe desteği sağladıklarının altını çizdi.

Kredi destekleri hakkında da açıklamalarda bulunan Özhaseki, konutlarda 500 bin liradan 800 bin liraya, iş yerlerinde 250 bin liradan 500 bin liraya kadar 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vade ile faizsiz destek sağladıklarını sözlerine ekledi.

Bunun ile birlikte 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin ayağa kalkması için çalışmalara devam edeceklerini, bu hususta çalıştıklarını da açıkladı. Afetzedelerin evlerine kavuşmaları için çalıştıklarını belirtti.

Dönüşüm projesine başvurular başlayacağı tarih hakkında da açıklama yaptı. 17 Temmuz tarihinde e-Devlet üzerinden başvuruların alınacağının müjdesini vermiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balkonuna cam yaptıran yaptırmayı düşünenlere kötü haber! Yargıtay para ve hapis cezası veriyor

Balkonuna cam yaptıran yaptırmayı düşünenlere kötü haber! Yargıtay para ve hapis cezası veriyor