ANASAYFA Gündem YKS AYT-TYT ikinci geç başvurusu ne zaman başlayacak ve bitecek, ücreti ne kadar?

YKS AYT-TYT ikinci geç başvurusu ne zaman başlayacak ve bitecek, ücreti ne kadar?

Eğitim hayatlarına istedikleri üniversite devam etmek üzere YKS'ye katılım sağlayacak olan adayların sınav başvurularına ilişkin bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına devam ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
YKS AYT-TYT ikinci geç başvurusu ne zaman başlayacak ve bitecek, ücreti ne kadar?

Lise eğitiminin ardından üniversite eğitimi almak üzere hummalı bir çalışma içinde olan öğrenciler sınav hazırlıklarını sürdürüyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için hazırlıkları devam eden öğrenciler de Ölçme, Seçme ve Yerleştime Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan açıklamaları takip ediyor. 

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan YKS ile ilgili olarak araştırmaları devam eden öğrenciler başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından geç başvuru tarihlerini sorguluyor. Öğrenciler geç başvuru tarihlerine dair bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına devam ederken ‘’YKS AYT-TYT ikinci geç başvurusu ne zaman başlayacak ve bitecek, ücreti ne kadar?'' sorularına yanıt arıyor.

YKS 2. GEÇ BAŞVURULAR NE ZAMAN, ÜCRETİ NE KADAR?

YKS için 2. geç başvurular alınacak. YKS için geç başvurular 5 - 7 Mart tarihlerinde kabul edilmişti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 8 - 9 Haziran'da yapılacak 2024 YKS adaylarının mağduriyet yaşamamaları için ikinci geç başvuru hakkı tanıdı. Buna göre, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ikinci geç başvuru hakkı tanınırken, başvuruların 25 - 28 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.

Adaylar, ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak ÖSYM'nin internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından başvurabilecek.

Sınava, 1 - 26 Şubat 2024 veya 5 - 7 Mart 2024 arasında başvuru yapan adayların, başvuru bilgileri aynen geçerli olacak. Bu tarihlerde başvuru yapan adaylardan yeniden başvuru alınmayacak. 5 - 7 Mart tarihlerinde (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) yüzde 50 artırımlı olarak 295,00 TL ve  147,5 TL olmak üzere her oturum için 442,50 TL ödeme yapılmıştı. Bu rakamın artıp artmayacağı ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz kapsamında belli olacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere ABB'den diyabet sensörü desteği!

LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere ABB'den diyabet sensörü desteği!