YKS maratonu sona erdi! Milyonlarca öğrenci rahat bir nefes aldı

Uzun süredir büyük bir heyecanla beklenen üniversite sınavı için bugün üçüncü oturum olan YDT sınavının yapılmasıyla YKS maratonu sona erdi. Öğrenciler 3 günlük maratonun ardından rahat bir nefes aldı.

YKS maratonu sona erdi

8 Haziran Cumartesi saat 10.15’te başlayan 3 günlük YKS süreci, üçüncü oturum olan yabancı dil sınavı YDT ile son buldu. Sınavlara giren milyonlarca aday dakikalarla yarışırken, sürecin tamamlanması sonrası büyük bir rahatlama yaşadı.

Saat 15.45’te başlayan Yabancı Dil Testinde de (YDT) adaylar 120 dakika boyunca ter döktü. YDT'de İngilizceden 222 bin 473, Arapçadan 5 bin 913, Almancadan 3 bin, Fransızcadan bin 206, Rusçadan 797 kişi sınava girdi. Sınavda, bin 28 bina ve 11 bin 44 salon kullanıldı.

YKS maratonu sona erdi! Milyonlarca öğrenci rahat bir nefes aldı

Sınavın son oturumunda ise 36 bin 46 kişi görev yaparken adaylar 80 soru için 120 dakikalık süre boyunca ter döktü.

Öğrencilerin bir diğer merak ettiği konu ise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yönündeydi. ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak.

MATEMATİK KONULARI GÜNDEM OLDU

YKS maratonunda bazı uzmanlar TYT sınavının geçtiğimiz seneye göre daha kolay olduğunu söylerken, AYT’nin ise biraz zorladığını belirtti. Sınava katılan adaylar ise sosyal medya üzerinde özellikle AYT’deki matematik sorularının çok uğraştırıcı ve zorlayıcı olduğuna dikkat çekti.

GEÇ KALAN ÖĞRENCİLER YİNE GELENEĞİ BOZMADI

Her sınavda olduğu gibi sınava geç kalanlar, bir şekilde kimlik ve belgelerini kaybedenler YKS’nin üç oturumunda da geleneği bozmadı. Bazı illerde sınava geç kalanlara, polisler araçlarıyla yardımcı olurken, özellikle Bingöl’deki 23 öğrencinin yunus timleriyle sınav binalarına yetiştirilmeleri gündem oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER