YKS sınav saati ve süresi nedir, YKS'de kalem silgi verilecek mi 2024?

Üniversite eğitimi almak isteyen gençlerin YKS için geri sayımı başladı. Hafta sonu girecekleri sınavlarda ter dökecek olan adaylar bazı sorulara da yanıt aramaya başladı.

YKS sınav saati ve süresi nedir, YKS'de kalem silgi verilecek mi 2024?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu yıl 8 - 9 Haziran tarihlerinde 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleşecek. YKS için geri sayım başlarken hafta sonu uygulanacak olan sınavın giriş saati ve sınav süresi ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor.

Aday öğrenciler ''YKS'de kalem ve silgi veriliyor mu? YKS sınav saati ve süresi nedir?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı. YKS 8 - 9 Haziran tarihlerinde uygulanacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecek.

YKS'DE KALEM SİLGİ VERİLİYOR MU?

YKS 2024'te adaylara sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından verilecek. Dolayısıyla sınava katılacak adayların yanında getirdikleri kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete gibi materyaller sınava alınmayacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ''Yükseköğretim Kurumu Sınavı, sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına gerekli belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getirmemelidir.

YKS sınav saati ve süresi nedir, YKS'de kalem silgi verilecek mi 2024?

Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, kalem, silgi, kalemtıraş gibi adayların sınavda kullanacakları gereçler, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.'' denildi.

YKS SINAV SAATİ VE SINAV SÜRESİ

  • YKS 1. OTURUM TYT: 08.06.2024 İlk oturum 165 dakika
  • YKS 2. OTURUM AYT: 09.06.2024 İkinci oturum 180 dakika
  • YKS 3. OTURUM YDT: 09.06.2024 Üçüncü oturum 120 dakika sürecek.
SONRAKİ HABER