YKS’de yapay zekayla kopya çekmeye çalışan adayla ilgili yeni gelişme!

YKS’de yapay zeka kullanarak kopya çekmeye çalışan adayla ilgili yeni karar verildi. Kopya çekmeye çalışan aday tutuklandıktan sonra artık sınavlara da giremeyecek.

YKS’de yapay zekayla kopya çekmeye çalışan adayla ilgili yeni gelişme!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) çıkan sorular kadar yapay zeka ile kopya çekmeye çalışıp sonrasında tutuklanan adayla da konuşulmaya devam ediliyor. Sınavda kamera düzeneğiyle gönderdiği soruları yapay zekaya çözdürerek kopya çektiği tespit edildiği için tutuklanan aday için, 2 yıl süreyle hiçbir sınava ve yerleştirmeye aday olarak başvuramayacağı kararı verildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Cumartesi yapılan ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) kamera düzeneğiyle gönderdiği soruları yapay zekaya çözdürerek kopya çektiği tespit edildiği için tutuklanan aday, 2 yıl süreyle hiçbir sınava ve yerleştirmeye aday olarak başvuramayacak.

ISPARTA’DAKİ BİR ADAY YAPAY ZEKA İLE KOPYA ÇEKMEYE KALKIŞTI

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hafta sonunda yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın Cumartesi günü saat 10.15’de gerçekleşen ilk oturumu TYT'de (Temel Yeterlilik Testi) bir adayın üzerinde elektronik düzenek olduğunu belirledi. İnternet sağlayıcı ve düğme kamerayla gönderdiği soruları yapay zekaya çözdürdüğü belirlenen, sınavın ardından tutuklanan adayla ilgili 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun gereğince de yaptırım uygulanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER