YKS’nin ikinci oturumu AYT sona erdi! Üçüncü oturum 15.45’te

Uzun süredir büyük bir heyecanla beklenen üniversite sınavı için bugün ikinci oturum olan YKS sınavı yapıldı. Son oturum olan yabancı dil sınavı saat 15.45’te başlayacak.

YKS’nin ikinci oturumu sona erdi

Bu sabah milyonlarca adayın girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. AYT sınavının sona ermesi ise birçok öğrenciyi rahatlattı. Öğle sonrası saatlerinde ise yabancı dil sınavına girilerek öğrencilerin YKS mücadelesi sona ermiş olacak.

YKS'de ikinci oturum olan AYT sona erdi. Adaylara 160 soru için 180 dakika süre verildi. Sınavın üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi de (YDT) saat 15.45'te başlayacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) bitti. 2024-YKS kapsamında saat 10.15'te başlayan 2 milyon 19 bin 709 adayın katıldığı AYT, 6 bin 231 binada ve 112 bin 695 salonda yapıldı. AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi'nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi'nde 40 soru, Matematik Testi'nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi'nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi.

Sınav sonrası en merak edilen sorulardan biri de sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Sınav sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak. ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden sonuçlara ulaşılabilecek. Bugün gerçekleştirilen AYT sınavının sonrası ise öğrenciler büyük bir rahatlama yaşadı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER