Kurul, yaptığı açıklamasında üniversitelere 2025-2026 eğitim öğretim yılında eğitim ve derslerin anı sıra Gazze'de yaşanan insan hakları ihlaline ilişkin gündem yapılmasını istedi. Yapılan açıklamada vahşetin bir an önce sonlandırılmasının temenni edildiği ifade edildi.
Konuya ilişkin YÖK detayları aktardı. Bu konuda üniversitelerin hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerden, açılış tören ve derslerinde Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerinin gündem yapılmasını istedi.
YÖK YAZI GÖNDERDİ
YÖK'ten yapılan açıklamada, üniversitelere 2025-2026 akademik yılı açılış törenleri ve derslerinde, eğitim ve öğretim ile ilgili konuların yanı sıra Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerinin de gündem yapılmasına yönelik yazı gönderildiği bildirildi.
Kurul tarafından üniversitelere gönderilen yazıda, İsrail'in yaklaşık 2 yıldır Gazze'de, çoğunluğunu bebeklerin, kadınların, hasta ve yaşlıların oluşturduğu sivil halkı hedef alarak hukuki, ahlaki ve vicdani sınır tanımaksızın gerçekleştirdiği vahşi katliamın, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiği belirtildi.
Gönderilen yazıda "Alenen ve pervasızca sürdürülen bu vahşete bir an önce son verilmesi yegane temennimizdir" ifadesine yer verildi. Konunun gündem yapılmasının insani ve vicdani bir görev olduğu vurgulandı.