ANASAYFA Gündem YSK Başkanı Yener kesin olmayan seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Yener kesin olmayan seçim sonuçlarını açıkladı

Milyonlarca Türk vatandaşının sandık başına giderek yaptığı sonuçlar belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener kameraların karşısına geçerek seçime dair sonuç bilgilerini verdi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
YSK Başkanı Yener kesin olmayan seçim sonuçlarını açıkladı

Sonuçları bir çok kesim tarafından şaşırtıcı olarak nitelendirilen 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimi noktalandı. Yapılan seçimler sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir sıçrama yaparak seçimin kazanan partisi oldu.

KESİN OLMAYAN SONUÇLAR AÇIKLANDI

Sonuçların büyük oranda belli olmasının ardından YSK Başkanı Ahmet Yener  partilerin seçim performanslarını belirtti. Başkan Yener seçime katılım oranının yüzde 78 oranında olduğunu belirterek “Türkiye genelinde belediye başkanlığında CHP 35, AK Parti 24, DEM 10, MHP 8, YRP 2, BBP 1, İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazanmıştır” şeklinde konuştu.

Söz konusu verileri Büyükşehirler özelinde de değerlendiren Başkan Yener 30 büyükşehir için “CHP 14, AK Parti 12, DEM 3, YRP 1 şehir kazandı” dedi.

İLÇELERDE SONUÇ NE OLDU?

31 Mart seçimlerinde en çok göze çarpan hususlardan birisi de on yıllar sonra bir çok ilçenin başka partiye geçmesi şeklinde oldu. İlçelerde parti dağılımı ise  YSK Başkanı Ahmet Yener'in “AK Parti, 324, CHP, 302, MHP 110, DEM Parti 54, Yeniden Refah Partisi 37, İYİ Parti 23, BBP 12, bağımsız 9, Demokrat Parti 2, DEVA 1, DSP 1, Saadet Partisi 1, Sol Parti 1, TİP 1 ilçe belediye başkanlığı kazanmıştır” sözleri ile öğrenildi.

Bu açıklamanın ardından YSK tarafından resmi seçim sonuçlarının kısa süre içinde paylaşılması bekleniyor. Sonuçların ardından kazanan partilerin seçmenleri ise yurt genelinde kutlamalarını sürdürüyor. Siyasiler ve kurumların temsilcileri seçimlere dair değerlendirmelerine devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'daki araç kullanıcıları için müjde! Bugünden itibaren geçerli olacağı duyuruldu

Ankara'daki araç kullanıcıları için müjde! Bugünden itibaren geçerli olacağı duyuruldu