ANASAYFA Gündem Zilkade ayı nedir, ne zaman başlıyor, zilkade ayı faziletleri neler?

Zilkade ayı nedir, ne zaman başlıyor, zilkade ayı faziletleri neler?

İslam aleminin Zilkade ayı için araştırmaları başladı. Zilkade ayı için yapılan araştırmalar artarken bu ayın ne anlam ifade ettiği ve ne zaman idrak edileceği sorgulanıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Zilkade ayı nedir, ne zaman başlıyor, zilkade ayı faziletleri neler?

İslam alemi önemli tarihleri kaçırmamak adına araştırma yapmaya devam ediyor. Zilkade ayının ne zaman olduğu, ne anlam ifade ettiği ve faziletleri sorgulanan konular arasında yer alıyor. Haram aylar arasında yer alan Zilkade ayı için ‘’Zilkade ayı ne zaman başlıyor? Zilkade ne demek, faziletleri neler?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. 

Hicri takvime göre yılın 11'nci ayı olarak bilinen Zilkade ayı, Zilhicce ayından önce idrak edilmeye başlanır. ‘’Zilkade ayı nedir, ne zaman başlıyor, zilkade ayı faziletleri neler?'' sorularına yanıt aranırken yılın 11'nci ayı olarak idrak edilen aylardan Zilkade, bu yıl mayıs ayında eda edilecek. 

2024 ZİLKADE AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Müslüman alemi Zilkade ayının önemini araştırıyor. Zilkade, dört haram ay içerisinde bulunurken bu yıl Zilkade ayı 9 Mayıs tarihinde başlıyor ve 6 Haziran günü son buluyor.

ZİLKADE NE DEMEK, FAZİLETİ NEDİR?

Zilkade, Hicri takvime göre yılın 11'nci ayıdır. Kelime olarak ''oturmak, barışın sahibi'' anlamlarına gelen Zilkade ayı, Haram Aylar'dan birincisidir. Üçü peş peşe biri ayrı olmak üzere, bu aylar dört tanedir. Bu aylar şöyle; Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Receb olarak sıralanır. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güdül Belediyesi Işın Karaca konseri ile Yaza Merhaba diyecek

Güdül Belediyesi Işın Karaca konseri ile Yaza Merhaba diyecek