ANASAYFA Haymana Haymana Belediyesince düzenlenen Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü etkinlikleri başladı

Haymana Belediyesince düzenlenen Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü etkinlikleri başladı

Haymana Belediyesince Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler başladı. Etkinliklere dair Haymana Belediyesi'nden açıklama gelirken etkinlikle kapsamında Anıtkabir'in ziyaret edildiği bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Haymana Belediyesince düzenlenen Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü etkinlikleri başladı

Haymana Belediyesince düzenlenen Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü etkinlikleri başladı - Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu Türk tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Yunan General Papulas tarafından Yunan ordularına Ankara'ya harekat emri verilmişti. General Anastasios Papulas başlangıçta bu harekata karşı çıktı. Papulas'a göre Yunan ordusunu ıssız ve yolsuz Anadolu topraklarının derinine sürüklemek sonuçları ağır olabilecek bir girişimdi. Öte yandan savaş karşıtı örgütlerin ordu içine sızdırdığı broşürler Yunan askerinin savaşa olan inancını önemli ölçüde kırmıştı. Ancak Papulas kamuoyundan gelen yoğun baskılara ve "Ankara Fatihi" olmanın cazibesine karşı koyamayarak ordusuna taarruz emri vermiştir.

Ankaralılar burada buluşuyor! TIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM TAKİP ET

Sakarya Zaferi ile halkın Başkomutana, orduya, meclise ve kesin zafere inancı artmıştır. 23 Ağustos 1921'de başlayan ve 13 Eylül 1921'de 22 gün 22 gece aralıksız devam eden Sakarya Meydan Muharebesi, yeni Türk Devletinin tarihine ve dünya tarihinde pek az rastlanan büyük bir meydan muharebesi örneği olmuştur. Haymana Belediyesince de Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler başladı.

ANITKABİR ZİYARET EDİLDİ

Haymana Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sakarya Meydan Muharebesi'nin geçtiği ve kazanıldığı topraklar olan Haymana'da zaferin 102'nci yılı dolayısıyla düzenlen etkinlikler kapsamında, ilk olarak Anıtkabir ziyaret edildi. Düşmanın durdurulduğu son nokta olan Mangal Dağı'nda meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.

aa-20230824-31986332-31986330-haymanada-sakarya-meydan-muharebesinin-yil-donumu-dolayisiyla-duzenlenen-etkinlikler-basladi.jpg

Şehitlerin anısına gerçekleşen yürüyüşe, Ankara Valisi Vasip Şahin, Haymana Kaymakamı Mahmuthan Arslan, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve Haymanalı vatandaşlar katıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Haymana Belediye Başkanı Turgut, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 102. yılını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yılını kutladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Savaşın başladığı, ilk çarpışmanın olduğu noktada bulunduklarını bildiren Haymana Belediye Başkanı Turgut, "22 gün 22 gece göğüs göğüse süren bir savaş dünyada eşi benzeri yok. Biz de bugün şehitlerimizin anısına etkinlik düzenliyoruz." ifadesini kullandı.

Sempozyum, çocuk şenlikleri, yarışmalar ve spor aktivitelerinin düzenleneceği etkinliklerde, Haymana temalı fotoğraf sergisi de açılacak. Etkinlikler 13 Eylül 2023 tarihine kadar sürecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralılar o karışımı gece yatmadan 1 saat önce için! Terlemeden rahatça uyumanın tadına varın

Ankaralılar o karışımı gece yatmadan 1 saat önce için! Terlemeden rahatça uyumanın tadına varın