ANASAYFA Kahramankazan 2024 Ankara Kahramankazan Yerel Seçim Sonuçları! Kahramankazan'ın Belediye Başkanı kim oldu?

2024 Ankara Kahramankazan Yerel Seçim Sonuçları! Kahramankazan'ın Belediye Başkanı kim oldu?

31 Mart yerel seçimi için saatler kala vatandaşlar tarafından Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde belediye başkanının kim olacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin merak edilenler son dakika gelişmeleri haberimizin devamından takip edebilirsiniz.
yazar
Sinem GÜVEN
2024 Ankara Kahramankazan Yerel Seçim Sonuçları! Kahramankazan'ın Belediye Başkanı kim oldu?

Türkiye bu pazar günü seçime gidiyor! Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yerel seçime saatler kaldı. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar, bu seçimlerde hangi adayların diğer adaylardan daha fazla oy alarak belediye başkanlığı için göreve geleceği merak konusu oldu.

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan bu yerel seçimlerde Ankara ili ve ilçeleri için de merak edilenler artmaya başladı. Ankara için hem büyükşehir belediyesinde hangi adayın göreve geleceği hem de ilçelerde hangi adayın seçileceği merak konusu oldu. Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan vatandaşlar da bu seçim için merak edilenleri araştırırken 5 yıllık görevi kimin üstleneceği gündem oldu.

ANKARA KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU?

Bu hafta Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin adaylar Yüksek Seçim Kurulu'na başvurularını yaparak Kahramankazan ilçesi için adaylar belirlenmişti. Buna göre AK Parti'den aday Serhat Oğuz, CHP'den aday Selim Çırpanoğlu, İYİ Parti'den ise Fatma Gülümser, Birol olmuştu. Toplamda ise Kahramankazan ilçesi için 18 adayın bulunduğu belirtildi.

SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANMAYA BAŞLANDI!

Sandıkların açılmasının ardından seçim sonuçları da gelmeye başladı. Buna göre; Kahramankazan ilçesi için gelen ilk sonuçlar şu şekildeydi;

SELİM ÇIRPANOĞLU = %50.13

SERHAT OĞUZ = %43,65

KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI SELİM ÇIRPANOĞLU OLDU!

Oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kahramankazan belediyesi için de sandıkların neredeyse tamamı açıldı. Edinilen bu sonuçlara göre ise CHP'den aday olan Selim Çırpanoğlu, Kahramankazan Belediye Başkanı oldu.

Buna göre CHP'ye en yakın oya sahip olan isim ise AK Parti'den aday olan Serhat Oğuz %43.88 oranında oy ile seçimi tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Basın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin'den pankart tepkisi: "Kirli Siyaset"

ABB Basın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin'den pankart tepkisi: "Kirli Siyaset"