ANASAYFA Kahramankazan Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu çocuklara devretti

Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu çocuklara devretti

23 Nisan denince akıllara gelen en renkli olaylardan birisi yetkili isimlerin temsili olarak koltuklarına küçükleri oturtması oluyor. Yıllardır devam eden bu anlamlı hareket bu sene Kahramankazan ilçesinde de yaşatıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu çocuklara devretti

İlk kez 1929 yılında başlayan bayramda makam koltuğuna çocukları oturtma olayı her sene bayramların en eğlenceli anlarından birisi olmayı başarıyor. Bu kapsamda Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Belediye Başkanlığı görevi yürüten Selim Çırpanoğlu, 23 Nisan'da çocukları mutl etmek için harekete geçti.

KAHRAMANKAZAN'DA BAŞKANLIĞA ÇOCUKLAR GEÇTİ

Ülke yönetiminin en üst makamından en ücra yerlerine kadar devam ettirilen bu geleneğe uyan Başkan Çırpanoğlu ilçedeki bi okuldaki öğrencileri ve öğretmenlerini makamında ağırladı. Küçükleri kapıda karşılayan ve onlarla yakından ilgilenen Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu bayram dolayısıyla makamını kendini ziyarete gelen öğrencilere devretti.

Temsili olarak sırayla Kahramankazan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan çocuklar makam odasında renkli anlar yaşanmasına sebep oldu. Makam koltuğuna oturan küçük çocuklar okullarının eksikliklerinin giderilmesi ve kütüphane yapılması gibi taleplerde bulundular. 

BAŞKAN ÇIRPANOĞLU'NDAN ÇOCUKLARA ETKİNLİK VAADİ

Gençlerden sonra söz alan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu'da “Sevgili çocuklar sizden isteğim bol bol kitap okuyun. Böylece bilginiz artacak, ufkunuz açılacaktır. Sizlerin sosyal ve kültürel yönden de gelişmeniz için ilçemizde tiyatro etkinlikleri düzenleyeceğiz. Ben de sizin yaşınızdayken izlediğim bir tiyatro oyunundan çok etkilendim ve hayatım değişti diyebilirim” diyerek kendilerinden talep edileni yerine getireceklerini ifade etti.

Kahramankazan ilçesinde 23 Nisan kapsamında çeşitli programların gerçekleşmesi bekleniyor. Çocukların okullarında ve ilçede günü güzel geçirmesi için çalışmalar sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü 33 yıl sonra yeniden Ziraat Türkiye Kupasında finali istiyor

Ankaragücü 33 yıl sonra yeniden Ziraat Türkiye Kupasında finali istiyor