ANASAYFA Kahramankazan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu bilim fuarı açılışları gerçekleştirdi

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu bilim fuarı açılışları gerçekleştirdi

İlk ve orta öğretim düzeyinde öğrenciler bilim ve teknoloji alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Genç yaşta geliştirdikleri projeler ile keşfedilen yetenekler ülkenin adını duyuruyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu bilim fuarı açılışları gerçekleştirdi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde lise ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler geliştirdikleri projeleri yapılan fuar ile beğeniye sunma fırsatı yakaladı. Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu'da bizzat açılışlarda yer aldı.

BAŞKAN ÇIRPANOĞLU ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Beraberindeki isimler ile birlikte ilk olarak Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi'ne giden Başkan Çırpanoğlu burada TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gerçekleştirdi. Yapılan açılış sonrasında fuar alanını gezen Başkan Selim Çırpanoğlu öğrenciler ile de yakından ilgilendi. Öğrencileri geliştirdikleri çalışmalardan dolayı tebrik eden Başkan Çırpanolu öğretmenlere de emeklerini takdir eden cümleler kurdu.

Bu açılıştan sonrasında Kahramankazan'da okul ziyaretini sürdüren Başkan Selim Çırpanoğlu'nun ikinci durağı Kahramankazan İmamhatip Ortaokulu oldu. Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi'nde olduğu gibi burada da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi açılışını yaptı. Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda da “Projeleri hazırlayan öğrencilerimizi yürekten tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” denildi.

GENÇLERİN BİLİMLE İÇ İÇE OLMASI ÖNEMSENİYOR

Kahramankazan ilçesinde diğer yerlerde olduğu diğer ilçeler ve ülke genelinde bilim ve teknoloji fuarları düzenleniyor. Gerçekleştirilen fuarlarda gençlerin kendilerini ortaya çıkarması sağlanıyor. Projeleri ile yetkili mercilerin dikkatini çeken gençler ile özel olarak ilgileniliyor. Eğitim politikası olarak da öğrencilerin küçük yaştan itibaren bilim ve teknoloji ile ilgilenmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Her köşesinde fotoğraf karesi gizli o cennet Ankara'da! Kimse bilmiyor giden adeta doğaya şahitlik ediyor

Her köşesinde fotoğraf karesi gizli o cennet Ankara'da! Kimse bilmiyor giden adeta doğaya şahitlik ediyor