ANASAYFA Kahramankazan Kahramankazan Belediyesinden çölyak hastalarına destek mesajı

Kahramankazan Belediyesinden çölyak hastalarına destek mesajı

Halk arasında hamur işinden uzak durma olarak bilinen çölyak hastalığı çok sayıda insanın mustarip olduğu bir konu olarak biliniyor. Devlet ve özel kurumlar tarafından tahıllarda yer alan glütenden rahatsız olan vatandaşlar için çeşitli destek programları hayata geçiriliyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Kahramankazan Belediyesinden çölyak hastalarına destek mesajı

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yüzbinlerce çölyak hastası olduğu biliniyor. Bu vatandaşlar tahıllardan ve tahıl kullanılarak üretilen ürünlerden içinde glüten olduğundan dolayı uzak durmak mecburiyetinde oluyorlar.

Gıda konusunda pek çok firma ve devlet kuruluşu da söz konusu ürünlerin glütensiz versiyonlarını üreterek vatandaşların satın almasını sağlıyor. Bu hastalık ile mücadele eden vatandaşlara ise çeşitli desteklerde bulunuluyor. Kahramankazan Belediyesi de bu konu ile ilgili bir açıklama yaparak kurum olarak çölyak hastalarının yanlarında olduklarını ifade ettiler. 

DÜNYA ÇÖLYAK GÜNÜNDE “YANINIZDAYIZ” MESAJI

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kahramankazan Belediyesi ilçedeki çölyak hastalarına yardım edeceklerini belirtti. 9 Mayıs'ın Dünya Çölyak günü olmasından dolayı yapılan paylaşımda “Çölyakın farkındayız. 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nde, tedavi gören tüm hastalara şifalar diliyoruz. Kahramankazan Belediyesi olarak, tedavi gören vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” denildi. Söz konusu paylaşımda Kahramankazan Belediyesi'nin vermiş olduğu bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin gideceği birim ve ulaşabileceği telefon numarası bilgisi verildi.

ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK SÜRÜYOR

Çölyak hastalığı konusunda yerel ve ulusal yönetim düzeyinde de benzer çalışmalar yürütülüyor. Vatandaşların desteği ne şekilde elde edebileceğine dair yol gösteriminde bulunuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SGK geri ödeme listesine 47 ilacı daha aldı

SGK geri ödeme listesine 47 ilacı daha aldı