Kahramankazan Et AVM, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Kahramankazan Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen Kahramankazan Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali ilk defa düzenlendi. Başkan Çırpanoğlu, organizasyonun ilçeye kattığı değere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Kahramankazan’da 2 gün boyunca devam eden etkinlikte farklı ülkelerden ünlü şefler gelerek yöresel lezzetlere ilişkin çeşitli söyleşiler gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra katılımcılar pek çok ürünü de yakından görme ve tatma fırsatı elde etti.
KATILIMCILAR UNUTULMAZ ANLAR YAŞADI
Kahramankazan Belediyesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Kahramankazan Et AVM iş birliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Kahramankazan Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali, iki gün boyunca on binlerce vatandaşı ağırladı. Festival, hem yöresel lezzetleri hem de coşkulu etkinlikleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Festivalin kapanışında açıklamalarda bulunan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, organizasyonun ilçeye kattığı değerlerden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Biz mutluyuz, motivasyonumuz arttı. Ankara’dan birçok vatandaşımız iki gün boyunca Kahramankazan’daydı, hemşehrilerimiz de bizleri yalnız bırakmadı. Millet Bahçesi festival boyunca dolup taştı. Belediyemizle gurur duyduk, vatandaşlarımızla gurur duyduk. 1. Uluslararası Kahramankazan Kavurma ve Gastronomi Festivali’nden alnımızın akıyla çıktık. Önümüzdeki yıl çok daha büyük bir atmosferde, daha güçlü organizasyonlarla vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. İlk adımı attık, bundan sonra uzun yıllar boyunca bu festivali geleneksel hale getireceğiz.”
Festival süresince gastronomi uzmanları ve farklı ülkelerden gelen ünlü şefler, yöresel lezzetler üzerine söyleşiler gerçekleştirdi. Katılımcılar, Kazan Kavunu ve Karadut dondurmasının yanı sıra Kahramankazan’ın coğrafi işaretli ürünlerini tatma fırsatı buldu.
"KALICI HALE GETİRECEĞİZ"
Başkan Çırpanoğlu, festivalin uluslararası boyutuna da dikkat çekerek, “Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden şeflerimiz misafirimiz oldu. Sosyal medyanın da etkisiyle sadece Ankara’dan değil, İç Anadolu’nun farklı illerinden ve İstanbul’dan da çok sayıda ziyaretçiyi Kahramankazan’da ağırladık. Bizim amacımız Kahramankazan’ı küçük bir Gaziantep, küçük bir Adana yapmak. Gastronomi turizmini burada kalıcı hale getireceğiz.” dedi.
Festivalin iki gününde de herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını vurgulayan Başkan Çırpanoğlu, “Hemşehrilerimiz, misafirlerimiz ve belediye personelimizle el ele vererek bu organizasyonu başarıyla tamamladık. Ulusal basında da geniş yer bulmamız bizleri ayrıca gururlandırdı. Kahramankazan artık güzel ve güçlü etkinliklerle anılmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.
GRİPİN COŞKUSU FESTİVALE DAMGA VURDU
Festivalin finalinde sahne alan sevilen grup Gripin, on binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşlar, şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken, festival coşkusu zirveye ulaştı. Başkan Çırpanoğlu, “İlk gün Emir Can İğrek, son gün ise Gripin sahne aldı. Kahramankazan halkı iki gün boyunca festival alanını hiç boş bırakmadı. Bu büyük ilgi bize daha da büyük işler yapmak için güç verdi.” diyerek teşekkürlerini iletti.
Festivalde katılımcılar için çeşitli eğlenceli yarışmalar da düzenlendi. Kavurma yeme yarışması, çöp şiş ve sucuk yeme yarışması izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.