ANASAYFA Kahramankazan Kazan'a Kahraman unvanı verilişinin yedinci yılı coşkuyla kutlandı

Kazan'a Kahraman unvanı verilişinin yedinci yılı coşkuyla kutlandı

FETÖ'nün 2016 yılındaki darbe girişiminin engellenmesinin sembol yerlerinden Ankara'nın Kazan ilçesine "Kahraman" unvanı verilmesinin 7'nci yılı dolayısıyla tören düzenlendi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Kazan'a Kahraman unvanı verilişinin yedinci yılı coşkuyla kutlandı

Başkent Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bir kutlama programı gerçekleşti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin engellenmesinin sembol bölgelerinden olan Ankara'nın Kazan ilçesine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından "Kahraman" unvanı verilmesinin 7'nci yılı kapsamında bir tören düzenlendi.

Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği önünde düzenlenen etkinlikte ilçe Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "O gün bütün Türkiye'de olduğu gibi biz de Kahramankazanlılar olarak, canımızı hiçe sayarak milli birliğimizi ve demokrasimizi korumak için sokağa çıktık.'' değerlendirmesinde bulundu.

aa-20231025-32514014-32514012-kazana-kahraman-unvani-verilisinin-7-yili-kutlandi.jpg

Kaymakam Abdullah Selim Parlar, şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı tören, duaların ardından mehteran gösterisi düzenlendi.

aa-20231025-32514014-32514009-kazana-kahraman-unvani-verilisinin-7-yili-kutlandi.jpg

''BİZİ O GECE SOKAĞA ÇIKARAN GÜÇ ALLAH'A OLAN İNANCIMIZ, VATANIMIZA OLAN SADAKATİMİZ, DEMOKRASİYE OLAN BAĞLILIĞIMIZDI''

Belediye Başkanı Oğuz, "15 Temmuz direnişi Türk tarihinin ender hadislerinden birisidir, hiç kimsenin bu büyük kahramanlık destanını küçümsemesine müsaade edemeyiz.

aa-20231025-32514014-32514011-kazana-kahraman-unvani-verilisinin-7-yili-kutlandi.jpgBizi o gece sokağa çıkaran güç Allah'a olan inancımız, vatanımıza olan sadakatimiz, demokrasiye olan bağlılığımızdı. Bu duyguların ve mücadelenin en çok yaşandığı yerlerden birisi de Kahramankazan olduğu için kahramanlık unvanı taltif edilmiştir." şeklinde konuştu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkent Gençlik Meclisi ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği organize etti! Başkentte Gençlik Meclisleri rüzgarı

Başkent Gençlik Meclisi ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği organize etti! Başkentte Gençlik Meclisleri rüzgarı