ANASAYFA Kalecik Ankara Büyükşehir Belediyesi atıl duruma gelen Hayvan Su İçme Göleti'ni kullanıma kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi atıl duruma gelen Hayvan Su İçme Göleti'ni kullanıma kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimlere olan desteklerini sürdürüyor. Belediye, atıl hale gelen pek çok alanda yeniden hayata kazandırılma çalışması başlatırken son olarak Hayvan Su İçme Göleti'nin kullanılabilecek hale getirildiğini açıkladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara Büyükşehir Belediyesi atıl duruma gelen Hayvan Su İçme Göleti'ni kullanıma kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kırsal kesimlere desteklerini sürdüren ABB, atıl duruma gelen pek çok alanı hayata kazandırırken kırsal mahallelerdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla su içme göletlerini yaygınlaştırıyor.

ABB'nin Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, mahalledeki çiftçilerle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

yns-4250.jpg

Kırsal kesime olan desteklerine devam eden ABB, Kalecik ilçesi Satılar Mahallesi’nde 10 yıl önce manda yetiştiriciliği amacıyla yapılan ancak bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz duruma gelen “Hayvan Su İçme Göleti”ni kapasitesini artırarak kullanılabilir hale getirdi.

yns-4428.jpg

ALANDA BİR HAFTALIK ÇALIŞMA YAPILDI

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü ile Fen İşleri Daire Başkalığı ortaklığında 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan ancak bakımsızlıktan kullanılmaz duruma gelen hayvan içme suyu göleti bir haftalık çalışma ile genişletip temizlenerek yeniden kullanıma açıldı.

yns-4270.jpg

Yapılan çalışma ile gölet 110 metre uzunluğuna, 50 metre genişliğine ve 2,5 metre derinliğine getirilerek yaklaşık 8 bin metreküp su hacmine sahip olması sağlandı.

yns-4449.jpg

Öte yandan yeniden hayata kazandırılan gölet, 3 bin küçükbaş ve 3 bin büyükbaş hayvanın yanı sıra göçmen kuşların geçiş güzergahında bulunması dolayısıyla yaban hayvanlarının da su içme ihtiyacı karşılanmış oldu.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Decathlon Granfondo Başkent bisiklet yarışına Ankara Büyükşehir Belediyesi destek verdi

Decathlon Granfondo Başkent bisiklet yarışına Ankara Büyükşehir Belediyesi destek verdi