ANASAYFA Kalecik Ankara'da sörf keyfi yapmak için denize ihtiyaç yok! O ilçede çare bulundu Ankaralılar sörf keyfi yapıyor

Ankara'da sörf keyfi yapmak için denize ihtiyaç yok! O ilçede çare bulundu Ankaralılar sörf keyfi yapıyor

Denize kıyısı olmayan Ankara'da yaşayan vatandaşların en çok özlemini çektiği şeylerden biri de deniz sporları oldu. Deniz sporlarının keyfini tatmak isteyen Ankaralılar için sörf keyfinin yapıldığı bir ilçeyi derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'da sörf keyfi yapmak için denize ihtiyaç yok! O  ilçede çare bulundu Ankaralılar sörf keyfi yapıyor

Ankara'da pek çok sporsal faaliyete imza atılıyor. Başkentte çeşitli sporlara ağırlık verilirken denize kıyısı olmamasından dolayı deniz sporları da yapılamıyor. Deniz sporlarının özlemini çeken vatandaşlar birbirinden farklı yöntemler geliştirirken Ankara'nın Kalecik ilçesinden herkesi şaşırtan bir olay haberlere konu oldu.

Başkentlinin özlemini çektiği deniz sporlarına çözüm bulundu. Ankara’nın Kalecik ilçesinde tarihi yedi gözlü köprünün restorasyon çalışmaları esnasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Boş vakitlerini değerlendiren işçiler, vinç ile Kızılırmak'ta sörf yaptı.

KIZILIRMAK'TA SÖRF KEYFİ

Ankara Savaşı'nda ayrı bir önemi olan ve 13'üncü yüzyılda yapıldığı tahmin edilen yedi gözlü Develioğlu Köprüsü'nün restorasyon çalışmalarını gerçekleştiren işçilerin kameralara yansıyan görüntüleri hem gülümsetti hem de korkuttu.

aw047218-03.jpg

Vince kendilerini bağlayan işçiler, köprünün üzerinden geçtiği Kızılırmak'ta sörf yaptı. İşçilerin doyasıya eğlendikleri ancak izleyenlerin korktuğu o anlar drone görüntülerine yansıdı.

aw047218-04.jpg

KALECİK KÖPRÜSÜ NEREDE?

Ankara'nın Kalecik ilçe merkezinin yaklaşık 7 kilometre güneydoğusunda ve Kızılırmak nehri üzerinde yer alan tarihi yedi gözlü köprünün 13'üncü yüzyılda Selçuklular tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Köprünün uzunluğu 136 metre, tabliye genişliği ise 3,4 metre olup, tarihi yapı yuvarlak kemerli yedi gözden oluşuyor.

aw047218-02.jpg

Düzgün kesme ve kaba taşlarla inşa edilen köprünün kitabesi bulunmuyor. Köprü, Develioğlu Köprüsü olarak da biliniyor. Oldukça turistik bir alan olan Kalecik Köprüsü ziyaretçilerini bekliyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Özhaseki Hibe ve kredi desteğinin artırıldığını duyurdu!

Bakan Özhaseki Hibe ve kredi desteğinin artırıldığını duyurdu!