ANASAYFA Kalecik Ankara'nın keşfedilmemiş cenneti Kızılırmak Köprüsü!

Ankara'nın keşfedilmemiş cenneti Kızılırmak Köprüsü!

Kızılırmak Köprüsü Ankara'nın Kalecik İlçesinde bulunuyor. Bunun ile birlikte köprü adeta ziyaret edenleri büyüledi. Peki ama Kızılırmak Köprüsü nerede konumlanıyor?
yazar
Haber Merkezi
Ankara'nın keşfedilmemiş cenneti Kızılırmak Köprüsü!

Ankara'nın Kalecik İlçesinde konumlanan Kızılırmak Köprüsü, ilçenin 6 kilometre güneyinde bulunuyor. Bunun ile birlikte Kalecik - Kırıkkale kara yolunun kenarında bulunan köprü, bazı köylere de erişim sağlıyor. Adından da anlaşılacağı üzer iki köy arasında köprü niteliği de görmektedir.

kizilirmak1.jpg

Kızılırmak üzerindeki tek geçit yeri olarak 1990 yıllarına kadar kullanılmıştır. Ayrıca köprü üzerinde herhangi bir kaydın bulunmadığı da biliniyor. Buda yapılış tarihi ve yaptıranların kim olduğunu kanıtlamıyor.

kizilirmak3.jpg

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET

Fakat kimi kaynaklar ise köprünün Selçuklular döneminde, 13.yüzyılda yapıldığını söylüyor. Köprü ayaklarında ve köprü alt kısımlarında sarımtırak renkli kesme taşların yer almasından dolayı böyle bir bilgi ortaya atılıyor.

kizilirmak4.jpg

1389 - 1402 yıllarında Yıldırım Beyazıt döneminde Ankara savaşı öncesinde, Osmanlı ordusunun bu köprü üzerinden geçtiği kimi kaynakta yer alıyor. Hatta Osmanlı ordusunun bu köprüyü kullanarak Çubuk ovasına indiğini ardından ise Timur kuvvetlerinin ilerlemesine engel olmak amacı ile bu köprünün tahrip edildiği de kaynaklarda yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Sincan Belediyesi temizlik çalışmalarını sürdürüyor