ANASAYFA Kalecik Kalecik Belediyesi emlak vergisi 1. taksit ödemeleri için uyardı

Kalecik Belediyesi emlak vergisi 1. taksit ödemeleri için uyardı

1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile emlak vergisi ödemeleri başlarken Kalecik Belediyesi Emlak, Çevre-Temizlik ve İlan-Reklam Vergisi birinci taksit ödemeleri için tapu sahiplerini uyardı.
yazar
Gülcan ÖZER
Genel Yayın Yönetmeni
Kalecik Belediyesi emlak vergisi 1. taksit ödemeleri için uyardı

Mayıs ayının gelmesi ile Emlak, Çevre-Temizlik ve İlan-Reklam Vergisi birinci taksit ödemeleri başladı. Milyonlarca vergi mükellefi sahibi olduğu taşınmazlar için tahakkuk eden vergileri bu ay sonuna kadar ödemekle yükümlü tutulacaklar. 31 Mayıs 2024 tarihine kadar ödenmeyen vergiler için belediyeler vergi gecikme cezası tahakkuk edecekler. 

Kalecik Belediyesi sınırları içerisinde konut, arsa, dükkan, tarla, işyeri, depo, bağ evi, yazlık gibi taşınmazı olan kişiler emlak vergisi muafiyeti hakkı bulunmuyorsa 31 Mayıs tarihine kadar emlak vergisi ödemesi yapmakla yükümlü tutulacaklar. Emlak vergisi hesaplama işlemi ile her vergi mükellefinin ödeyeceği rakam taşınmaza özel olarak hesaplanacak. Taşınmazın bulunduğu ilçe, mahalle, taşınmazın değeri gibi pek çok kriter ödenecek olan emlak vergisi rakamını belirleyecek. 

EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN 2024?

Ülkemizde her sene düzenli olarak ödenen vergiler arasında yer alan emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri 1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile başlamakta olup isteyen vergi mükellefleri tek seferde peşin ödeme yapabileceği gibi isteyen vergi mükellefleri ise 2. taksit ödemesi Kasım ayında olmak üzere 2 eşit taksit halinde borçlarını ödeyebilmektedir. 

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ise Mayıs ayının son işlem günü olup 2024 senesi için bu tarih 31 Mayıs Cuma günü olarak uygulanacak. Emlak vergisi borcunu son ödeme tarihine kadar yatırmayan kişilere gecikme cezası tahakkuk ettirilmekte olup borcu olan tapunun satışı ya da devrine izin verilmemektedir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupasında final için sahaya çıkacak

Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupasında final için sahaya çıkacak